Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021, 07:11

UZUZ: Zagorka Dolovac hitno da reaguje povodom navoda o pedofiliji u Jagodini

Povodom navoda potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o zlostavljanju žena i maloletnica u Jagodini, potrebna je hitna reakcija tužilaštva, ocenilo je u saopštenju Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) i zatražilo da reaguje republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

"Tražimo da Dolovac u skladu sa zakonom predviđenom nadležnošću izda opšte obavezno uputstvo u kojem nalaže postupajaćem javnom tužiocu da ispita navode o krivičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica, kao i da se izvrši obezbeđivanje dokaza saslušavanjem svedoka i oštećenih", poručili su iz UZUZ.

Zahtevaju i da se izda nalog policiji da izvrši uviđaj u objektima koji se navode kao mesto izvršenja krivičnih dela.

"Navodi o krivičnim delima u koja su uključeni vrhovi republičke i lokalne vlasti u Jagodini, kao i visoki zvaničnici policije, zahtevaju hitnu reakciju i predstavljaju test samostalnosti za pravosuđe i republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac", zaključuje u saopštenju UZUZ.

Podsetimo, Marinika Tepić juče je na konferenciji za novinare izjavila da je "podvođenje žena gotovo svakodnevica u Jagodini, u tom privatnom gradu Dragana Markovića" Novinarima je prikazan snimak muškarca koji je, kako je naveo, radio za Markovića. Glas muškarca na snimku je izmenjen, a lice zamućeno. On je govorio o podvođenju maloletnica i njihovom dovođenju u jedan hotel u Jagodini.

Istakao je da su devojčice od 15 do 18 godina Luks taksijem dovožene iz Beograda na žurke u hotel Alfa u Končarevu, a da su na tim žurkama bili Marković i njegovi koalicioni partneri. Kako je rekao, i sam je bio na jednoj žurki kojoj su prisustvovali vlasnik Kopernikusa, funkcioneri SPS Aleksandar Antić i Ivica Dačić i koja je, prema njegovim rečima, izgledala kao "stočna pijaca", a ne kao žurka.

Naveo je da je njegova drugarica 2010-2011. bila Markovićeva "hostesa" i da je nakon novogodišnje žurke uvela devojčicu od oko 15 ili 16 godina u apartman iznad Radio-televizije Jagodina, gde je Marković bio nag.

"To je javna tajna. To je nešto što traje toliko dugo da je jezivo", rekao je taj čovek.

Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, naveo je da je Tepić iznela laži, te da će zbog toga morati da ide, kako kaže, u zatvor. Marković je naveo da je čeka prugasto odelo.

Sve ovo prokomentarisao je i predsednik fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, koji je rekao da sigurno postoje osnovi za sve tvrdnje koje su iznete na konferenciji za novinare Marinike Tepić, a tiču se pedofilije u Jagodini. Jurić je kazao da je svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Autor: FoNet, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.