Izvor: Luftika.rs, 02.Dec.2021, 09:28

U subotu novi protesti i blokade u više od 30 gradova u Srbiji

Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu u 14 časova u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije, izjavio je u sredu uveče jedan od organizatora Marko Oljača, koji je FoNetu najavio da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne.
Kako je precizirao, aktivisti su potvrdili da će proteste i blokade organizovati Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac.
Predviđena je i blokada Zrenjaniskog puta i Ibarske magistrale na tri mesta, dodao je Oljača i naglasio da su organizatori najavili miran protest, uz apel policiji da tokom blokada „čuva javni red i mir i ne dopusti incidente, kao tokom blokade u Šapcu, kada policija nije intervenisala“.
Prema njegovim rečima, učesnici protesta imaće u subotu na raspolaganju broj za pravnu pomoć, jer se do sada prijavilo 15 advokatskih kancelarija širom Srbije spremnih da ponude svoje usluge.
Predsednik Srbije Aeksandar Vučić izjavio je ranije u toku dana da policija neće da reaguje na protestima zakazanim za u subotu i da će pustiti učesnike da rade šta hoće, sve dok ne ugrožavaju živote, imovinu građana i institucije.
Izvor: FoNet
Pred patrijarhom Pavlom stao policijski kordon, a njegovi naslednici su režimski saučesnici

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miran protest, apel policiji i brojevi advokata

Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2021

BEOGRAD..Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu u 14:00 časova u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije, izjavio je večeras jedan od organizatora Marko Oljača, koji je FoNetu najavio da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne...Kako je...

Nastavak na JUGpress.com...

U subotu blokade, gužve i usporenje saobraćaja: Najavljeni protesti u većim gradovima u Srbiji, u Beogradu zastoji na autoputu i mostovima

Izvor: Blic, 02.Dec.2021

Organizacija Ekološki ustanak saopštila je da će u subotu, 4. decebra, organizovati proteste u Beogradu i više drugih gradova u Srbiji tokom kojih će biti blokiran ili drastično usporen saobraćaj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.