U Jagodini otkrivena spomen bista novinaru Milanu Pantiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2011, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jagodini otkrivena spomen bista novinaru Milanu Pantiću

JAGODINA -

Na gradskom trgu u Jagodini danas je otkrivena spomen - bista novinaru Milanu Pantiću, dopisniku Večernjih novosti iz tog grada koji je, na danasnji dan, pre 10 godina, ubijen ispred svog stana.

Spomen - bistu na gradskom trgu, koji nosi ime ubijenog novinara, otkrili su predsednica Udruženjua novinara Srbije Ljiljana Smajlović, zamenik gradonačelnika Jagodine Petar Petrović i urednik u Večernjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novostima Miloš Antić, prenosi Palma plus.

"Srpsko novinarstvo se svake godine u junu u Jagodini suočava sa trenutkom istine, a istina je da ne možemo a da ne prozovemo državnu vlast da reši ovo ubistvo i otkrije ubice Milana Pantića. Neko, sasvim je sigurno, ko nije daleko od državnih struktura, zna ko su ubice", izjavila je Ljiljana Smajlović.

Zamenik gradonačelnika Jagodine Petar Petrović rekao je da je Pantićha 2001. godine ubio čovek koji nije želeo da prihvati istinu.

"Grad Jagodina i njegovi građani pamte Pantića kao čoveka koji je imao britko pero, koji se borio za pravdu i istinu i hrabro ukazivao na nepravilnosti koje su se tada dešavale u Srbiji", istakao je on.

Spomen - bista Milanu Pantiću je rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, a njeno podizanje finansirali su Skupština grada Jagodine i "Večernje novosti".

Novinari iz Beograda, Jagodine i Pomoravskog okruga, sa rodbinom Pantića posetili su njegov grob, upalili sveće i položili cveće, kao i na mestu ubistva.

Nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić", uručena je u Narodnoj biblioteci u Jagodini, dopisnici "Večernjih novosti" iz Šapca Aleksandri Delić.

Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u ulazu svoje zgrade u Jagodini, sa više udaraca tupim predmetom u glavu.

Pantić je kao dopisnik Večernjih novosti objavio više tekstova o privrednom kriminalu u pomoravskom okrugu, najviše o korupciji u jagodinskoj pivari i popovačkoj cementari.

Iako je prošlo deset godina od njegovog ubistva i iako su predstavnici policije i vlasti više puta tvrdili da je "istraga došla do značajnih saznanja", ubice i nalogodavci ovog zločina i dalje su na slobodi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.