Marković: Dosta negativnih tema

Izvor: B92, 04.Mar.2013, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Dosta negativnih tema

Beograd -- Predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković poručio je političarima da se ne bave samo negativnim temama koje, kako kaže, uništavaju Srbiju.

"Poslednja negativna stvar bila je afera sa mlekom, hajde da radimo nešto pozitivno", rekao je Marković na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu, odakle je pratio 400 studenata iz Jagodine u Beč.

Skupština grada Jagodine treći put organizuje odlazak studenata u Beč, a ovoga puta putuje najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa, 400 mladih koji studiraju u Jagodini ili imaju prebivalište u tom gradu, a školuju se na nekom od fakulteta u Srbiji. Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije, je podsetio da studenti u tom gradu ne plaćaju autobuski prevoz, besplatno mogu da posete tamošnji muzej voštanih figura, akva park...

Studenti će posetiti Univerzitet u Beču, dvorac Šerbrun i druge istrorijske i kulturne ustavnove te metropole.

U delegaciji su i predstavnici "Jagodinske pivare" i fabrike kablova koji će u Beču razgovarati s potencijalnim partnerima, a Marković je u svom obraćanju pozvao i sve naše ljude koji žive i rade u inostranstvu da ulažu u Srbiju.

Prvi put studenti su u organizaciji Jagodine putovali u glavni grad Austrije 2010. godine, zatim krajem prošle, a do kraja ove godine namera je da u Beč ode još jedna grupa studenata.

Pod pokroviteljstvom skupštine Jagodine u Beč su ranije putovali i privrednici tog grada, poljoprivrednici i prosvetni radnici. Boravak i smeštaj su obezbedili donatori, a studenti su dobili džeparac od 30 evra.

Jedan deo studenata krenuo je za Beč u toku noći autobusima, a grupa od 180 studenata polazi danas avionom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treća i ujedno najbrojnija grupa od 400 studenata, u organizaciji grada Jagodine, otputovala u Beč

Izvor: Beta OMS, 04.Mar.2013

Grupa od 220 studenata krenula je za Beč autobusima u nedelju 03.marta, dok je grupa od 180 studenata, put austrijske prestonice krenula rano jutros sa aerodroma “Nikola Tesla”. Predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma koji se nalazi na čelu delegacije, poručio je političarima,...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.