Tornado u Jagodini, oštećeno 35 kuća (VIDEO)

Izvor: Mondo, 24.Maj.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tornado u Jagodini, oštećeno 35 kuća (VIDEO)

Jak pljusak sa gradom i grmljavina zahvatili su Jagodinu i taj deo Pomoravlja. U jednom trenutku na nebu se pojavila pijavica...U selu Dragocvet oluja je nosila crepove s krovova i plastenike, čupala drveće.

Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se nad gradom, sa zapadne strane, pojavio crni oblak u vidu pijavice.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Izvor: YouTube

Ovaj vrtlog, sličan tornadu, kakvi nastaju kod takozvanih nestabilnih oluja, trajao je oko 15 minuta i izazvao veliku pažnju građana.



Izvor: YouTube

Pošto mnogi prvi put vide tu pojavu, posle pljuska su je snimali mobilnim telefonima.

I mi "konja" za trku imamo! :) #tornado#jagodinapic.twitter.com/8v8dyBQl8H

— Edzi (@fire035) May 24, 2016

U današnjem nevremenu oštećeno je pedesetak kuća u selu Dragocvet.

Prema izjavama očevidaca, oluja je nosila crepove s krovova i plastenike, čupala drveće.

Kako je saopštila Informativna služba grada, u Dragocvetu su srušeni su ili oštećeni krovovi na 35 kuća, a šteta je načinjena na plastenicima i poljoprivrednoj mehanizaciji.

"Na terenu su ekipe montera Elektrodistribucije i JKP 'Standard' i pružaju pomoć, a obezbeđeni su najloni za pokrivanje kuća, kako u slučaju novih padavina šteta ne bi bila još veća", stoji u saopštenju.

Na terenu je, kako se navodi, i Komisija za procenu šteta "koja će utvrditi tačan obim oštećenja koja su domaćinstva pretrpela".

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković-Palma, obećao je da će domaćinstvima Dragocveta šteta biti nadoknađena u građevinskom materijalu. On je dodao da se "Jagodina do sada nije susrela sa ovakvom prirodnom nepogodom i doživela oluju nalik tornadu".

Selo je obišao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović koji je rekao da će biti formirana Komisija za procenu štete, i da će gradska uprava pomoći.

Povređenih osoba u selu nema.

.....................................

Zahvaljujemo se Ljilji Vasić na ustupljenoj fotografiji.

Ukoliko želite da sa drugima podelite ove ili slične probleme iz vaše okoline, pišite nam.Možete nam slati i fotografije, video ili audio zapise putem WhatsAppa ili Vibera, na broj+381649570754.

Osim na ovaj način, vesti, fotografije ili video klipove možete da nam šaljete i na mejlredakcija2@wm.rsili naFacebookstranicu MONDO.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tornado u Jagodini! (VIDEO)

Izvor: Cafe.ba, 24.Maj.2016

Jak pljusak sa gradom i grmljavina zahvatili su Jagodinu i taj dio Pomoravlja. U jednom trenutku na nebu se pojavila pijavica..

Nastavak na Cafe.ba...

"TORNADO" U JAGODINI Snažno nevreme pogodilo Pomoravlje

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Jagodinu i deo Pomoravlja zadesio je jak pljusak sa gradom i grmljavinom, ali i pojavljivanje neobičnog oblika na nebu koje podseća na "tornado"...Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se nad gradom, sa zapadne strane, pojavio crni oblak u vidu pijavice...Ovaj vrtlog, sličan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.