Srbi sa KiM traže garancije Vlade

Izvor: B92, 26.Maj.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi sa KiM traže garancije Vlade"

Jagodina -- Bivši državni sekretar u Ministasrstvu za KiM Oliver Ivanović izjavio je da Srbi na Kosovu traže garancije da će biti građani Republike Srbije.

Oni traže i garancije da će imati političku bezbednost i ekonomsku perspektivu, a to im može garantovati samo naša vlada u Beogradu.

"Ako nam to ne garantuje naša Vlada, niko nam drugi ne može dati dovoljno dobre garancije jer Srbi na Kosovu niti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veruju Prištini niti Briselu", rekao je Ivanović, učestvujući u emisiji jagodinske televizije "Palma plus".

On ističe da "Vlada neće promeniti sporazum, jer ona radi i govori u ime sedam miliona stanovnika ove zemlje, bez obzira koliko smo mi (Srbi na KiM) politički značajni, Vlade neće jednostavno dozvoliti da mi menjamo ono što je ona parafirala, složila se, proverila u parlamentu i za šta je dobila podršku".

Povlačenjem sporazuma Vlada bi izgubila kredibilitet u međunarodnoj i domaćoj javnosti i takva Vlada nam ne bi bila od koristi, Srbi na Kosovu bi mnogo izgubili, kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, srpski narod na Kosovu i Metohiji bi umirila garancija da će imati državljanstvo Srbije, da neće imati lične karte Republike Kosova, da neće na svojim dokumentima imati pečat Republike Kosova.

Sve je u rukama naše Vlade "koja je do sada pravila iste greške kao i prethodna u kojoj sam ja bio, pa možda i ona pre, a to je nedostatak komunikacije sa Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, u ovom slučaju posebno sa Srbima koji žive na severu", ocenio je Ivanović.

On smatra da je u nedostatku pravih informacija stvoren prostor za dezinformacije i da će "uvek biti ljudi koji će te dezinformacije da upodobe za lične ili partijske interese i to će delovati kao kampanja protiv Vlade".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbi sa KiM traže garancije Vlade"

Izvor: Akter, 26.Maj.2013

Bivši državni sekretar u Ministasrstvu za KiM Oliver Ivanović izjavio je da Srbi na Kosovu traže garancije da će biti građani Republike Srbije

Nastavak na Akter...

Ivanović: Srbi na Kosovu traže garancije Vlade u Beogradu

Izvor: Press, 26.Maj.2013

"Ako nam to ne garantuje naša Vlada, niko nam drugi ne može dati dovoljno dobre garancije jer Srbi na Kosovu niti veruju Prištini niti Briselu", rekao je Ivanović, učestvujući sinoć u emisiji jagodinske televizije "Palma plus". .. On ističe da "Vlada neće promeniti sporazum, jer ona radi...

Nastavak na Press...

"Ko je Srbe pitao o sporazumu s Prištinom?"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2013, 00:14

Protivim se sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Briselu, jer Srbe na Kosovu niko ništa nije pitao o tome, niti su Srbi upoznati sa suštinom tog sporazumam, kazao je Marjan Šarić, gradonačelnik Orahovca gostujući u emisji "Slobodno srpski" koja se emituje na mreži sroskih TV stanica na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.