SRS - Dačić da prelomi; JS - prelomio Dačić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS - Dačić da prelomi; JS - prelomio Dačić

BEOGRAD/ JAGODINA - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić pozvao je danas Socijalističku partiju Srbije (SPS) da još jednom razmisli o tome šta su želeli građani Srbije i njihovi birači na izborima i da na osnovu toga prave koalicije, a poslanik Jedinstvene Srbije (JS) u novoformiranom parlamentu Srbije Petar Petrović izjavio je danas u Jagodini da će "vrlo brzo biti formirana proevropska Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji, čime će se stvoriti uslovi i privredni ambijent za strana ulaganja".

Vučić je, na konferenciji za novinare, izrazio nadu da će kod predsednika SPS Ivice Dačića "prevladati razum i moralni principi i da će "prelomiti na onu stranu koju očekuje većina građana Srbije", a da neće ići u koaliciju sa Demokratskom strankom (DS).

Da li će im dati život?

Koalicija oko SPS, poručio je on, treba da razmisli da su posle osam godina "pobeđeni nosioci dosovskog režima" i da li će sada "da im daju život ili ne", a radi se o onima koji su im predsednika isporučili u Hag.

Ističući da je SRS spremna na nastavak razgovora sa koalicijom oko SPS i Demokratskom strankom Srbije oko pravljenja Vlade, on je rekao da je očigledno da nisu svi sa istom željom ušli u te pregovore, "jer su razgovarali i na drugoj strani".

Vučić je rekao da predstavnici koalicije koju predvodi SPS razgovaraju sa ljudima iz DS "po kafanama i restoranima", a da su ljudi iz bezbednosnih struktura predsednika DS Borisa Tadića svakodnevno na relaciji Beograd - Jagodina.

Radikalima su u celoj priči oko pravljenja Vlade, naglasio je on, čist obraz i ruke, nikoga ne ucenjuju i ne prete nikome, u pregovore su ušli s najboljim namerama, čineći mnoge ustupke.

Sada nema nikakve razlike u stavovima između DS i SPS, iako su socijalisti "pre samo 34 dana u svim medijima" rekli da neće nikad ići sa Nenadom Čankom i Vukom Draškovićem, "a sad neki razmišljaju i o Čedomiru Jovanoviću", rekao je Vučić.

Nije bilo lako

Poslanik Jedinstvene Srbije (JS) u novoformiranom parlamentu Srbije Petar Petrović izjavio je danas u Jagodini da će "vrlo brzo biti formirana proevropska Vlada u Srbiji, čime će se stvoriti uslovi i privredni ambijent za strana ulaganja".

Petrović je izjavio Tanjugu da će proevropska Vlada Srbije, "biti formirana do kraja naredne sedmice", ocenivši da je "Dačić prelomio".

"Nije bilo lako, ni ovo sa koalicijom 'za Evropsku Srbiju' nije sretno rešenje, ali smo birali bolje od lošijeg", rekao je Petrović, koji je i zamenik predsednika JS i zamenik predsednika opštine Jagodine - Dragana Markovića - Palme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.