Radni odmor superligaša

Izvor: Mondo, 10.Okt.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radni odmor superligaša

Učesnici Jelen Superlige iskoristiće predstojeći slobodan vikend za podizanje forme. Međusobno će se testirati Jagodina-Sloboda, Radnički (Kg)- Javor i Donji Srem - OFK. Rad protiv Genčlera, Nišlije protiv CSKA Sofije, Voša dočekuje Osijek.

Pauza u domaćem takmičenju zbog obaveza reprezentacija, poslednja ove godine, omogućila je većini superligaša da isplanira i započne mini pripreme.

Ekipe koje će dve nedelje raditi u manje-više kompletnim sastavima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iskoristiće period do 20. oktobra da se konsoliduju i tempiraju formu pred nastavak šampionata.

Fudbaleri Jagodine, jednog od prijatnih iznenađenja šampionata, igrali su u sredu protiv lokalnog srpskoligaša Trgovačkog, a u subotu od 14.30 sa Slobodom iz Užica.

"Ova pauza će poslužiti Kruniću da proveri Portugalca Marsela i Brazilca Marcia, Daču (Danijela) Mihajlovića koji je došao iz Zvezde posle duge pauze, Luku Petričevića, mladog centarfora Arsića i još neke talentovane igrače iz omladinskog pogona koji su znatno napredovali pod dirigentskom palicom trenera Miljojka Gošića", rekao je sportski direktor FK Jagodina Životije Jeremić.

Istovremeno će snage i formu odmeriti Radnički iz Kragujevca i Javor. Ekipa Dejana Đurđevića već 13 prvenstvenih kola (uključujući i prošlu sezonu) ne zna za pobedu, pa je otputovala na skraćene pripreme na Zlatibor, kako bi uspela da se što pre odlepi sa dna tabele.

"Čeka nas borba za opstanak, mada imamo individualni kvalitet", rekao je Đurđević, čiji će tim u sledećem kolu prvenstva ugostiti Srem.

Pećinčani će odmeriti formu sa probuđenim OFK Beogradom u subotu u 15.00 časova na svom terenu. Ekipa Bogića Bogićevića u utorak je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Sloge iz Temerina i izgubila 1:2, iako je ispred gola stajao Anđelko Đuričić, a u napadu igrao iskusni Miša Petković.

Zanimljiviji prijateljski mečevi mogli bi da budu odigrani u Novom Sadu i Nišu.

Fudbaleri Vojvodine igraće u subotu u 15.30 na "Karađorđu" protiv Osijeka, bez petorice reprezentativaca: Vuka Mitoševića, Miroslava Stevanovića, Dejana Melega, Bojana Nastića i Nemanje Sekulića.

Radnički će sutradan u istom terminu na Čairu ugostiti CSKA iz Sofije, a sa bugarskim klubom stiže i gradonačelnica glavnog grada našeg istočnog suseda Jordanka Pandakova.

Fudbaleri Rada testiraće sposobnosti pred duel sa Partizanom u Turskoj, protiv Genčlerbirligija, za koji će nastupiti naš Duško Tošić, dok će Radosav Petrović i Dejan Lekić konkurisati za sastav nacionalnog tima.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.