Policija zadržala majku umrle devojčice

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zadržala majku umrle devojčice

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je da se još ne zna tačan uzrok smrti šestogodišnje devojčice u Svilajncu, ali da je doktor tokom obdukcije konstatovao da je dete bilo neuhranjeno. Janićijević kaže da se očekuju rezultati obdukcije i nalaz iz Beograda.

"Patolog Kliničko-bolničkog centra Ljubiša Božić poslao je u Beograd uzorke na ispitivanje i po stizanju rezultata znaćemo precizno uzrok smrti. Prilikom obdukcije doktor je primetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je dete bilo neuhranjeno i mršavo i to uneo kao svoja zapažanja u zapisnik", naveo je predsednik suda.

Nešto ranije, jagodinska policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati T.B. (35) iz Svilajnca, majci umrle devojčice, zbog sumnje da je odgovorna za napuštanje nemoćne osobe.

Osnovano se sumnja da je propuštanje dužnog staranja nad detetom uslovilo smrt njene kćerke, navela je policija koja je devojčicu zatekla mrtvu u porodičnoj kući.

Kako su agenciji Beta kazali izvori iz policije, devojčica je bila zanemarena i neuhranjena, a na telu je imala ogrebotine i podlive. T.B. će uz krivičnu prijavu biti privedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini.

Direktorka Centra za socijalni rad u Svilajncu Snežana Olujić je potvrdila da je dete bilo pod zaštitom te ustanove dok sud nije drugačije odlučio, odnosno odobrio da se dete vrati majci.

"Majka je devojčicu ostavila na rođenju 2006. godine. Centar je preduzeo mere zaštite, a u međuvremenu su se događale i neke druge stvari tako da smo morali da preduzimamo i pokrećemo postupke protiv majke. Sve se to završilo tako što smo dete živo i zdravo vratili majci. Dete više nismo viđali, a juče smo dobili informaciju da je majka prijavila da je našla dete mrtvo", izjavila je Olujić.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.