Obdukcija u toku, majka u pritvoru

Izvor: B92, 31.Jan.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obdukcija u toku, majka u pritvoru

Svilajnac, Jagodina -- Jagodinska policija zatekla je mrtvu šestogodišnju devojčicu u porodičnoj kući u Svilajncu. Policija radi na slučaju, u toku je obdukcija.

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je da je u toku obdukcija tela šestogodišnje devojčice, koju je policija, bez znakova života, danas zatekla u jednoj porodičnoj kući u Svilajncu.

Obdukciju u Svilajncu radi patolog Kliničko bolničkog centra Srbije iz Beograda dr Ljubiša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Božić "koji je vrhunski stručnjak i posle čijeg nalaza ćemo, nesporno, imati uzrok smrti", dodao je Janićijević.

"Sve drugo je pretpostavka, da li je možda ovo ili ono i nagađanje šta je bilo i kako je bilo. Posle obdukcije ćemo definitivno imati pouzdanu informaciju, obdukcija će pokazati uzrok smrti, zato smo je i tražili", rekao je Janićijević.

On je dodao da pismeni nalaz obdukcije očekuje u toku sutrašnjeg dana, tokom prepodneva oko 11 sati.

Radi se o A.B., koja je, prema rečima njene majke T.B. (34), preminula tokom noći u svom krevetu, saznaje "Blic". Policija je, međutim, posumnjala u ovu priču, pošto je majka u prepodnevnim satima u Domu zdravlja u Svilajncu potražila potvrdu o smrti svog deteta.

"Za majku koja je izgubila dete bila je mirna. Čak nije ni zvala Hitnu pomoć kada je videla da nepomično leži u krevetu", rekao je "Blicu" izvor blizak istrazi.

Majka je zbog bračnih problema 2006. ostavila dete u sirotištu, ali je dve godine kasnije u borbi za starateljstvo nad njom tvrdila da je to učinila privremeno.

"Smatrala sam da država može da mi pomogne i omogući nekoliko meseci dok se ne snađem i uzmem dete nazad. Nijednog trenutka nisam napustila dete i odrekla se prava na nju", rekla je T.B. 2008. tokom borbe za vraćanje roditeljskog prava.

Centar za socijalni rad je A.B. prvo dodelio hraniteljskoj porodici, ali je kasnije vratio majci.

Dete je potom oduzeto od majke zbog sumnje da ga je fizički zlostavljala.

Posle višemesečne borbe T.B. je uspela da vrati A.B. u porodicu u kojoj je živela do juče ujutru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u kući našla mrtvu šestogodišnju devojčicu

Izvor: CrnaHronika.rs, 31.Jan.2012

U porodičnoj kući u Svilajncu policija je danas našla 'beživotno telo devojčice stare šest godina', saopštila je Policijska uprava u Jagodini.Kako 'Blic' saznaje reč je o A.B. (6) i, prema rečima njene majke T.B.(34), ona je preminula tokom noći u svom krevetu. Međutim, policija je posumnjala...

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Jagodina: U toku obdukcija tela šestogodišnje devojčice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2012

JAGODINA -..Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je večeras Tanjugu da je u toku obdukcija tela šestogodišnje devojčice, koju je policija, bez znakova života, danas zatekla u jednoj porodičnoj kući u Svilajncu...Obdukciju u Svilajncu radi patolog Kliničko bolničkog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U TOKU OBDUKCIJA TELA ŠESTOGODIŠNJE DEVOJČICE

Izvor: Kurir, 31.Jan.2012

JAGODINA - Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je u ponedeljak veče da je u toku obdukcija tela šestogodišnje devojčice, koju je policija, bez znakova života, u ponedeljak zatekla u jednoj porodičnoj kući u Svilajncu..JAGODINA - Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan...

Nastavak na Kurir...

Majka umrle devojčice još nije saslušana u sudu

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2012, 14:35

JAGODINA  - Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je da majka šestogodišnje devojčice, čije je beživotno telo u utorak policija zatekla u porodičnoj kući u Svilajncu, još nije privedena istražnom sudiji i tužilaštvu...Policija još nije, uz krivičnu prijavu, privela...

Nastavak na Glas javnosti...

Policija zadržala majku umrle devojčice

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2012

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je da se još ne zna tačan uzrok smrti šestogodišnje devojčice u Svilajncu, ali da je doktor tokom obdukcije konstatovao da je dete bilo neuhranjeno. Janićijević kaže da se očekuju rezultati obdukcije i nalaz iz Beograda..."Patolog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.