Majka umrle devojčice još nije saslušana u sudu

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka umrle devojčice još nije saslušana u sudu

JAGODINA  - Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je da majka šestogodišnje devojčice, čije je beživotno telo u utorak policija zatekla u porodičnoj kući u Svilajncu, još nije privedena istražnom sudiji i tužilaštvu.

Policija još nije, uz krivičnu prijavu, privela osumnjičenu T.B (35), a ni uzrok smrti deteta još nije precizno utvrđen, dodao je on.

"Zatražene su, posle urađene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << autopsije, dodatne analize, hitno, ali kada će stići zavisi od nadležnih institucija u Beogradu koje to rade", rekao je Janićijević.

Obdukciju tela deteta uradio je sinoć u Svilajncu patolog Kliničko bolničkog centra Srbije iz Beograda dr Ljubiša Božić, za koga Janićijević kaže da "je vrhunski stručnjak".

U opažanjima prilikom obdukcije dr Božić je napisao "da je dete mršavo, neuhranjeno".

Policijska uprava (PU) u Jagodini u utorak uveče je saopštila da je uhapsila majku deteta i odredila joj meru zadržavanja od 48 sati, koja ističe u četvrtak u 22 sata, "zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo napuštanje nemoćnog lica".

"Osnovano se sumnja da je propuštanje dužnog staranja nad detetom uslovilo smrt njene šestogodišnje ćerke", stoji u sinoćnjem saopštenju PU.

Beživotno telo devojčice policija je zatekla juče oko deset sati u porodičnoj kući T.B u Svilajncu i najavila "da je u toku istraga o okolnostima pod kojim je nastupila smrt deteta".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.