PARE MORAJU DA SE ZARADE Palma: Ništa od sufinansiranja medija

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PARE MORAJU DA SE ZARADE" Palma: Ništa od sufinansiranja medija

U Jagodini neće biti raspisan konkurs za sufinansiranje medija, jer pare moraju da se zarade, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a prenelo danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

"Nema sufinansiranja. Pare moraju da se zarade. Mi ćemo da raspišemo konkurs da nas medijske kuće prate, ono što je interes grada Jagodine, znači, Zoološki vrt, Akva park, Muzej voštanih figura. Znači, ne postoji termin sufinansiranje", rekao je Marković UNS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na pitanje kada će biti raspisan konkurs za sufinansiranje medija.

On je rekao da njegova TV Palma plus "ne izlazi na konkurs", da ništa ne naplaćuje i da nema ni direktne ni indirektne ugovore.

Na pitanje koliko je gradskom rukovodstvu Jagodine važna saradnja sa lokalnim medijima, odnosno da imaju dobru saradnju, on je kratko kazao: "Nije nama važno da imamo dobru saradnju. Šta znači dobra saradnja? Mi ono što radimo, novinari nas prate i to je to".

Marković je rekao da ne zna koliko novinara i medijskih radnika Jagodine radi u lokalnim medijima.

UNS je dodao da je grad Jagodina dom najstarije medijske kuće u Pomoravlju, Javnog informativnog preduzeća "Novi put" koje je ove jeseni prodato kablovskom provajderu "Kopernikus kejbl netvork" za 46.260 evra.

U sastavu te kuće je i jedan od najstarijih lokalnih listova u Srbiji, nedeljnik "Novi put", koji je objavio više od 2.460 brojeva, a transformaciju vlasništva doživeo je na 70. rođendan.

Nešto mlađa je Radio Jagodina, takođe deo prodate svojine, osnovana 1962. godine, kao i TV Jagodina koja je ove godine obeležila 15 godina rada, naveo je UNS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palma: Bez sufinansiranja medija, zaradite pare

Izvor: B92, 03.Dec.2015

U Jagodini neće biti raspisan konkurs za sufinansiranje medija jer pare moraju da se zarade, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma..."Nema sufinansiranja. Pare moraju da se zarade. Mi ćemo da raspišemo konkurs da nas medijske kuće prate, ono što je interes grada Jagodine....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.