PALMA ISPROVODADŽISAO JOŠ 10 BRAKOVA

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALMA ISPROVODADŽISAO JOŠ 10 BRAKOVA

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će se zahvaljujući njegovom provodadžisanju, kome su se, kako je naveo, neki rugali i smejali, sklopiti deset brakova.

"Ako 20 mladih ljudi uđe u brak, to je naš veliki uspeh. Jagodina je na taj način organizovala nacionalni program borbe protiv bele kuge, jer su devojke došle iz 46 gradova u Srbiji", kazao je Marković.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << petodnevnom besplatnom letovanju u Grčkoj, u organizaciji Skupštine grada, krajem septembra bilo je 128 neženja iz Jagodine, starijih od 38 godina i 100 devojaka iz cele Srbije. Pre toga Skupština grada je organizovala njihovo upoznavanje na "večeri ljubavi" u Jagodini. Tada je gradonačelnik Jagodine najavio da će pomoći budućim mladencima da se zaposle ukoliko ne rade, a devojke koje se udaju u Jagodini dobiće isti posao koje su radile u gradu gde su živele. Najavljeno je i zajedničko svadbeno veselje, takođe u organizaciji Skupštine grada.

U cilju borbe protiv bele kuge Skupština grada je donela Odluku, koja je stupila na snagu 1. januara ove godine, o finansijskoj pomoći od 3.000 evra bračnim parovima od kojih je jedan stariji od 38 godina. Takođe, u cilju povećanja nataliteta, Skupština grada je na poslednjoj sednici donela odluku po kojoj će roditelji beba rođenih u Jagodini od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, umesto 200 evra, dobiti iz gradskog budžeta 1.200 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.