Omladinci pobedili Farane

Izvor: RTS, 08.Okt.2009, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinci pobedili Farane

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Jagodini selekciju Farskih Ostrva sa 2:0 (2:0), u drugom kolu pete grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2010.

Drugom pobedom na kvalifikacionom turniru, koji se održava u Kragujevcu i Jagodini, naši omladinci su obezbedili plasman u završni deo kvalifikacija, a sa maksimalnim učinkom oni ubedljivo vode na tabeli. Srbija je u prvom kolu 6. oktobra u Kragujevcu savladala Belorusiju sa 5:0.

U poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trećem kolu naša selekcija igra u nedelju u Kragujevcu protiv vršnjaka iz Grčke.

U drugoj utakmici drugog kola Grčka u Kragujevcu pobedila Belorusiju rezultatom 1:0.

Prvenstvo Evrope za igrače do 19 godina biće održano iduće godine u Francuskoj, a u završni krug kvalifikacija za to takmičenje plasiraće se dve najbolje ekipe iz grupe.

Susret između Srbije i Farskih Ostrva odigran je po lepom i toplom vremenu na stadionu pod Đurđevim brdom pred oko 300 gledalaca, a sudio je Vladimir Vnuk iz Slovačke.

Strelac je bio Šćepović u 30. i 43. minutu iz penala.

Žuti kartoni: Jakobsen i H. Hansen (Farska Ostrva).

Srbija: Dmitrović, Krneta, Rodić, Maksimović, Deak, Đoković (Stojiljković), Šćepović, (Miljković), Đuričić, Ignjovski (Brkić), Liščević, Brašanac.

Farska Ostrva: Getson, Davidsen, Jakobsen, Lokin, H. Hansen, Nilsen, B. Hansen (Kallso), Sorensen, Mortensen, Arge (Vagseg), Nolsoe (Jensen).

Mladi fudbaleri Srbije igrali su sa pola snage, ali ipak dovoljno da celim tokom utakmice imaju blagu prednost. Osim dva postignuta pogotka izabranici selektora Aleksandra Stanojevića propistili su još barem tri stopostotne prilike da zatresu protivničku mrežu.

Na konferenciji za novinare posle meča selektor Farskih Ostrva Abraham Lokin je istakao da je zadovoljan rezultatom, s obzirom da je ekipa Srbije "mnogo bolja".

"Znali smo da igramo protiv jakog protivnika i orijentisali smo se na odbranu. Naša zemlja je mala sa svega 48.000 stanovnika, a igrali smo protiv zemlje koja je fudbalska nacija", rekao je Lokin.

Srpski selektor Stanojević bio je veoma zadovoljan igrom svojih izabranika, posebno u prvom poluvremenu.

"Drago mi je da smo ispunili plan i plasirali se u drugi krug kvalifikacija već posle današnjeg susreta. Međutim, posebno me raduje je igra koju je prikazala cela ekipa", rekao je on.

Stanojević je dodao da je u drugom poluvremenu "spušten ritam iz namenskih razloga", pošto predstoji još meč protiv Grčke.

"Nije bilo potrebe da dodajemo gas. Maksimalno spremni i zdravi dočekujemo sledeću utakmicu sa Grčkom", poručio je Stanojević.

Tabela posle drugog kola:

1. Srbija 2 2 0 0 7:0 6

2. Grčka 2 2 0 0 3:0 6

3. F.Ostrva 2 0 0 2 0:4 0

4. Belorusija 2 0 0 2 0:6 0

Poslednje kolo (11. oktobra): Srbija - Grčka (15 časova, Kragujevac), Belorusija (15, Jagodina).

-

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Orlići" bolji i od Farskih Ostrva

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2009

Omladinska reprezentacija Srbije savladala Farska Ostrva sa 2:0 u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope za igrače do 19 godina starosti i tako se kvalifikovala za nastavak takmičenja. U drugom meču Grčka minimalcem slavila protiv Belorusije.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.