Održan 10. festival fića u Jagodini (FOTO)

Izvor: B92, 05.Avg.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 10. festival "fića" u Jagodini (FOTO)

U Jagodini je danas održan 10. "Festival fića", na kojem je učestovalo oko 70 ovih vozila, koja su obeležila auto industriju Srbije i Jugoslavije u prošlom veku.

Stigli su iz raznih gradova, u raznim bojama, iz Beograda, Kragujevca, Sombora, Čačka, Jagodine, Aranđelovca, Leskovca, Vranja, Despotovca, Svilajnca, a neki su imali i registarske oznake BiH, Makedonije ali i evropskih zemalja, a svi u voznom stanju.

Sa vratima koja se otvaraju od napred, "fića" fabričke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verzije, "fića" sa izmenama u spostvenoj režiji, "fića" u sportskoj varijanti i "fića" kabrioleta.

"Udruženje ljubitelja fića", koje je organizator festivala, je upriličio i defile ovih vozila kroz Jagodinu.

"Fiće" parkirane u nekoliko redova, izglancane i doterane, neke sa zastavama Srbije, privukle su pažnju brojnih radoznalaca, svih uzrasta a pre svega onih iz doba "nacionalne klase", iako sve gori od velike žege, na parkiralištu "Vivo" šoping centra u Jagodini.

Pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Jagodine.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.