Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 23:20

Mića Jovanović se drugarski izvinjava Palmi: Nije bilo podvođenja, to sam rekao jer sam bio ljut

Osnivač Megatrenda i bivši član SPS-a Mića Jovanović porekao je ono što je o žurkama koje su se organizovale u Jagodini rekao za portal Nova.rs.

On je, gostujući na Pinku, naveo "da je bio isprovociran setivši se dva detalja iz prošlosti". Čak se i dobrovoljno, javno prijavio da bude svedok odbrane na suđenju Markoviću, prenosi N1.

Jovanović je rekao da mu je "Marković svojevremeno za fakultet obećao divan prostor, koji će malo da košta", ali je na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ispalo da je taj prostor koštao, pošto su ga tužili, "12 miliona plus kamate, ukupno 15 miliona, što je za nas bilo malo mnogo". Rekao je zatim da je bio na žurci za Palmin 50. rođendan, na koju je došao iz Kana i da ga je Marković stavio pored Ivice Dačića, čime je, kaže, bio počastvovan, ali je onda došao Boris Tadić koji je navodno rekao da "neće da sedi s kriminalcima", pa ga je Marković premestio za drugi sto. Zbog toga je, sada tvrdi Jovanović, on pozvao vozača i otišao za Beograd.

Prethodno je ranije za nova.rs to opisao drugačije.

"Svojevremeno sam prisustvovao jednoj njegovoj proslavi i smučilo mi se od onoga što sam video i doživeo. Kad je do mene sela devojčica od 18, 19 godina, ja sam ustao i rekao svom vozaču da spremi automobil i vratio se nazad za Beograd. Ovo je istinita priča i garantujem vam životom da se to zaista desilo", naveo je tada osnivač i rektor Megatrenda.

Gostujući na Pinku izjavio je da "za rođendan, sad se ispravljam, nije bilo nikakve žurke".

"To je bila moja pretpostavka, obično se after-party desi, pa tu budu žurke. Jeste da su tu bile devojke i službenice, ali tu ničeg lascivnog nije bilo. Žurke koje sam ja četvrtkom pravio na Megatrend univerzitetu su bile potpuno iste, ničeg tu lascivnog nije bilo", rekao je Jovanović i dodao da je ranije "malo preterao".

Na pitanje da li nije tačno ono što je objavljeno na portalu nova.rs, Jovanović nije demantovao pisanje, već je dao "objašnjenje" zašto je takvu izjavu dao. Kako kaže, bio je isprovociran "u trenutku kada je vrteo ove dve stvari i kada se setio tih događaja, koji su za njega bili ponižavajući, jer je kao kuče bio odbačen na toj žurci".

"Moram da se korigujem, bio sam stvarno ljut, ako će gospodin Palma da prihvati moje drugarsko izvinjenje. Ja se javno izvinjavam, malo sam preterao. Jesu tu bile devojke i žene, ali nije bilo podvođenja, niti bilo čega lascivnog. Ja se dobrovoljno, javno prijavljujem da ja budem svedok odbrane na suđenju gospodinu Palmi", rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je to bila, ipak, preterana reakcija, odgovorio je da jeste. "Malo više ljutnje, malo neke situacije. Malo univerzitet ne funkcioniše, malo nervoze", rekao je Jovanović.

Autor: N1, nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.