Mediji: Privrednici dali 250 miliona za puštanje Savatijevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Privrednici dali 250 miliona za puštanje Savatijevića

BEOGRAD -

Pet privrednika iz Jagodine dalo je 250 miliona dinara za jemstvo za puštanje iz pritvora Radosava Savatijevića Keneta, a među njima je i sin predsednika Skupštine Opštine Jagodina Dragan Marković Palma, objavila je danas B92.

Savatijević je priveden zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama sa mašinama u Rudarskom basenu Kolubari. Sada se sa slobode brani zahvaljujući jemstvu od 250 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona dinara, koje su dala četiri preduzeća i privrednici, uglavnom dajući nekretnine kao zalog, potvrđeno je za B92 u Specijalnom sudu.

Dodaje se da su novac dali Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, preduzeće "Papir Komerc" čiji je vlasnik Zoran Vasić, poslanik Jedinstvene Srbije, preduzeće "Alfa" Vladice Vasića iz Jagodine, zatim Aleksandar Miladinović, takođe iz Jagodine, Branislav Jović, vlasnik "Trend kompani" iz istog grada i firma "Devix" iz Lazarevca, Vitomira Dimitrijevića.

Dragan Marković je, kako prenosi B92, negirao da ima bilo kakve veze sa jemstvom za Savatijevića, dok je Vitomir Dimitrijević rekao da je garantovao samo za sebe jer je i on bio u pritvoru zbog Kolubare.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.