Maturantski ples širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturantski ples širom Srbije

Veliki evropski projekat, Maturantski ples, tačno u podne i ove godine organizovan je u gradovima širom Srbije. Između ostalih, i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Jagodini...

Prethodnih godina ujedinjeni maturanti iz Srbije su pokušali da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda, ali ove godine su istupili zbog drugova iz Turske, kod kojih je verski praznik.

Nakon odbrojavanja spikera iz Slovenije, koji su pozdravili učesnike iz Srbije, Crne Gore i Slovenije, maturantski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ples je počeo za preko 1000 maturanata iz 18 novosadskih srednjih škola.

Prvobitna ideja plesa maturanata sa Evropom je obaranje Ginisovog rekorda u najbrojnijoj plesnoj grupi.

Grad Novi Sad oduvek je bio grad mladih, te od 2005., od kad događaj traje, grad pruža punu podršku tom događaju.

Oko 400 mitrovačkih maturanata iz šest srednjih škola, okupilo se na trgu Ćire Milekića i zaplesalo. Organizator manifestacije je Kancelarija za mlade i Grad Sremska Mitrovica.

Još jedna generacija maturanata Srednjih škola u Sremskoj Mitrovici obeležila je završetak srednjoškolskog obrazovanja. Tačno u podne, na centralnom gradskom trgu, mladost Mitrovice je zaplesala.

Pametni, mladi, obrazovani i lepi. Ponosno, gracioznim koracima, uz muziku Johana Štrausa, njih 400, svako sa svojim parom zaplesao je u čast obeležavanja završetka srenjoškolskog obrazovanja. Organizatori su se pobrinuli, da ovaj dan bude poseban, uz želje za dalje uspehe i napredak.

Posle svečane parade, raspoloženi, razigrani i nasmejani maturanti, zaigrali su narodno kolo. Ono što sleduje jeste matursko veče i upis na fakulltete, a Sremska Mitrovica je Grad koji ih uvek čeka.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.