Marković: Srbija najsigurnija država za investiranje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Srbija najsigurnija država za investiranje

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković ocenio je danas da je Srbija trenutno "najsigurnija i najstabilnija" zemlja za investitore i pozvao investitore iz arapskih zemalja da ulažu u Srbiju.

"Nijedna evropska država nema takvu političku stabilnost kao Srbija, nema ekonomski rast kao Srbija, sigurnost i bezbednost i sve to zahvaljujući Vladi Srbije", kazao je Marković u Jagodini na sastanku sa ambasadorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << arapskih i afričkih zemalja.

On je rekao ambasadorima da pozovu zainteresovane privrednike iz njihovih zemalja da ulažu u Srbiju.

"Drago mi je što su Emirati prepoznali da je Srbija dobro mesto za investiciju i da se pravi Beograd na vodi, jer od toga neće imati koristi samo Beograd. Veliki broj turista doći će u Srbiji, a obići će i Jagodinu i druge turističke destinacije u Srbiji", rekao je Marković.

On je kazao da očekuje da i druge države, kao što je Katar, koja je jedna od najbogatijih arapskih država, počnu da ulažu u Srbiju.

"Želim Jagodinu da uporedim sa Katarom. Katar ima naftu i gas i ima 2,5 miliona stanovnika. Država im mnogo toga plaća. Isto tako Jagodina ima najbolji socijalni, ekonomski program, program borbe protiv bele kuge. Jagodina može da se takmiči sa Katarom a nemamo naftu i gas", rekao je Marković.

Marković je rekao da Jagodina ima najveći ekonomski razvoj za poslednjih pet godina u Srbiji, dodavši da jagodinska privreda ima suficit od 11,5 miliona dolara, ali i da Srbija beleži suficit.

"U Jagodinu je došlo deset stranih investitora, šest fabrika je otvoreno, a četiri se pravi", dodao je on.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Libije, Katara i Maroka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković poziva arapske zemlje da ne budu za Kosovo u Unesku

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2016

Predsednik Skupštine grada Jagodina i poslanik Dragan Marković Palma pozvao je arapske zemlje, koje su glasale da Kosovo uđe u UNESCO, da to ne učine sledeće godine, kada Kosovo ponovo zatraži prijem..."Mi imamo dobre odnose sa arapskim zemljama i želim da ih to zamolim, pošto će kosovski Albanci...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.