Marković poziva arapske zemlje da ne budu za Kosovo u Unesku

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković poziva arapske zemlje da ne budu za Kosovo u Unesku

Predsednik Skupštine grada Jagodina i poslanik Dragan Marković Palma pozvao je arapske zemlje, koje su glasale da Kosovo uđe u UNESCO, da to ne učine sledeće godine, kada Kosovo ponovo zatraži prijem.

"Mi imamo dobre odnose sa arapskim zemljama i želim da ih to zamolim, pošto će kosovski Albanci ponovo to tražiti sledeće godine, da se vaša odluka promeni. Poznato je koliko je manastira i crkava >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << srušeno na Kosovu i Metohiji, kao i da su Srbi proterani sa vekovnih ognjišta na Kosovu", rekao je Marković tokom sastanka sa ambasadorima nekoliko arapsko-afričkih zemalja.

Marković je, govoreći o odnosu Srbije prema azilantima, kazao da je Srbija pomogla svima koji su bili u tranzitu.

"Mi jedini od svih evropskih zemalja znamo šta znači biti izbeglica, jer je 250.000 Srba proterano sa svojih ognjišta. Srbija neće da pravi ograde i zidove, ali isto tako Evropa i arapske zemlje treba da konstatuju da je Srbija bila najbolji domaćin azilantima i da smo se ponašali bolje nego neke članice EU", rekao je Marković.

On je dodao da "Srbija ne može biti mesto gde će azilanti ostati da žive i da im se obezbeđuju radna mesta", kao i da se ;čeka signal od Evrope da se vidi šta da se radi sa azilantima.

On je podsetio da Srbija zna šta je rat.

"NATO pakt je bombardovao Srbiju da bi doveo teroristu kao što je Hašim Tači na vlast i teroriste koji su ubijali srpski narod na Kosovu. To Srbija nikada neće zaboraviti. Molim sve da prestane rat na svim kontinentima, da zavlada mir u svetu i da se izbeglice vrate na svoja ognjišta", poručio je Marković.

Marković je kazao ambasadorima da je siguran da oni znaju pravu istinu o Srbiji, kao i u to da će Srbiju "prikazati onakvu kakva jeste".

Ambasador: Srbi i Palestinci slični

Sastanku su prisustvovali ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Libije, Katara i Maroka.

Ambasador Palestine Mohamed Nabhan izjavio je da su "Srbi i njegov narod slični jer su u svetu loše shvaćeni i loše tretirani".

"Deo naših građana je pretvoren u izbeglice, a deo naše teritorije je okupiran. Zato slično gledamo na neke stvari u svetu. Zato smo prijatelji. Palestina je stara zemlja i kolevka civilizacije iz koje su potekle sve tri religije. Zato smo podržali Srbiju u njenim nastojanjima da očuva integritet i suverenitet. Zato smo glasali da Kosovo ne uđe u UNESCO. To je principijalan stav koji ćemo slediti", rekao je Mohamed Nabhan.

"Srbija najsigurnija zemlja za investitore"

Marković je danas ocenio da je Srbija trenutno "najsigurnija i najstabilnija" zemlja za investitore i pozvao investitore iz arapskih zemalja da ulažu u Srbiju.

"Nijedna evropska država nema takvu političku stabilnost kao Srbija, nema ekonomski rast kao Srbija, sigurnost i bezbednost i sve to zahvaljujući Vladi Srbije", kazao je Marković u Jagodini na sastanku sa ambasadorima arapskih i afričkih zemalja.

On je rekao ambasadorima da pozovu zainteresovane privrednike iz njihovih zemalja da ulažu u Srbiju.

"Drago mi je što su Emirati prepoznali da je Srbija dobro mesto za investiciju i da se pravi Beograd na vodi, jer od toga neće imati koristi samo Beograd. Veliki broj turista doći će u Srbiji, a obići će i Jagodinu i druge turističke destinacije u Srbiji", rekao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Marković pozvao arapske zemlje da ne glasaju za prijem Kosova u Unesko

Izvor: RTS, 06.Okt.2016

Predsednik Skupštine grada Jagodina i poslanik Dragan Marković Palma pozvao je arapske zemlje, koje su glasale da Kosovo uđe u Unesko, da to ne učine sledeće godine, kada Kosovo ponovo zatraži prijem. . Dragan Marković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.