Dominvest gradi fabriku lekova

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 25.Jul.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dominvest gradi fabriku lekova

Jagodina -- Mađarski proizvođač i distributer farmaceutskih proizvoda Domoinvest će u Jagodini izgraditi fabriku, pored Koridora 10.

Direktor mađarskog Domoinvesta Viktor Hajnel rekao je da će u prvoj fazi izgraditi halu od 5,5 hiljada kvadratnih metara za distribuciju i proizvodnju farmaceutskih proizvoda. Izgradnja hale bi trebalo da počne u toku ove godine.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković kazao je da će Domoinvest izgraditi halu na površini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od jednog hektara i 40 ari i da će u prvoj fazi zaposliti 50 radnika. "Radnici neće biti zapošljavani na kratak period jer investitor ima obavezu da radnike ne otpušta sedam godina", istakao je Marković.

Marković je istakao da je cilj Jagodine da u najskorije vreme zaposli hilajdu ljudi. Investitorima u Industrijskoj zoni na raspolaganju je 150 hektara zemljišta, koje im se daje besplatno sa svom potrebnom infrastrukturom, a njihova je obaveza da po hektaru zaposle 23 radnika i da ih ne otpuštaju narednih sedam godina, podsetio je Marković.

Gradonačelnik Jagodine pozvao je strane investitore da ulažu u Srbiju, istakavši da je Srbija stabilna zemlja. "Strani investitori treba da ulažu u Srbiju i zbog toga što naša država daje brojne povlastice, niži su porezi, imamo stručne ljude i jeftinu radnu snagu - prosek plata je svega 350 evra, a dajemo i zemljište besplatno", precizirao je Marković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađari investiraju u Jagodini (VIDEO)

Izvor: EMportal, 24.Jul.2009, 17:48

Mađarski proizvođač i distributer farmaceutskih proizvoda Domoinvest u Jagodini gradi pogon u kom treba da bude zaposleno najmanje 50 radnika. Ugovor su potpisali gradonačelnik Jagodine Dragan Marković i direktor Domoinvesta Viktor Hajnel.

Nastavak na EMportal...

Madjari investiraju u Jagodini

Izvor: Economy.rs, 25.Jul.2009

Madjarski proizvodjac i distributer farmaceutskih proizvoda Domoinvest i grad Jagodina potpisali su danas Ugovor o izgradnji hale u industrijskoj zoni tog grada, pored Koridora 10.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.