Kup Srbije: Borba za finale

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Srbije: Borba za finale

U sredu se igraju revanš mečevi polufinala Kupa Srbije, Spartak dočekuje Vojvodinu (15h), a Jagodina će ugostiti OFK Beograd (18h).

Vojvodina je u prvom meču na svom terenu savladala Subotičane minimalnim rezultatom, dok je, branilac trofeja, Jagodina na Karaburmi savladala "romantičare" sa 2:1.

Na osnovu Pravilnika o takmičenju u Kupu Srbije, plasman u finale obezbediće ekipa koja u polufinalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susretima osvoji više bodova.

Ukoliko učesnici polufinalnog para osvoje isti broj bodova po završetku drugog susreta, pobednik je tim koji je na obe utakmice ostvario bolju ukupnu gol-razliku. Ako su i po tome jednaki, pobednika će odlučiti veći broj postignutih golova u gostima. Ukoliko se ni time ne dođe do pobednika, onda će se učesnik finalne utakmice dobiti izvođenjem penala po pravilima Međunarodnog borda. Finale je na programu sedmog maja.

Po završetku revanša polufinala biće održan tehničko-organizacioni sastanak predstavnika Fudbalskog saveza Srbije i finalista, a o svim detaljima najvažnije klupske utakmice srpskog fudbala biće saopšteni javnosti.

Trener Vojvodine Branko Babić rekao je da očekuje zanimljivu revanš utakmicu sa Spartakom u polufinalu Kupa Srbije i dodao da se nada prolazu u finale.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Imamo gol minusa iz prve utakmice u kojoj nismo uspeli da pariramo ekipi Vojvodine. U sredu će sigurno biti drugačije. Nadam se da ćemo sve nedostatke koje smo utvrdili u analizi popraviti. Ne smeju nam se dešavati greške, jer Vojvodina to zna kazniti. Imamo na našoj strani veliku želju i motivaciju da napravimo povoljan rezultat“, rekao je fudbaler Spartaka Vladimir Torbica.

Trener Jagodine Mladen Dodić izjavio je da pehar osvojen prošle godine u Kupu Srbije predstavlja motiv svima u klubu.

Trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić rekao je da će njegova ekipa biti oslabljena protiv Jagodine, ali da će pokušati da se plasira u finale Kupa Srbije.

Kup Srbije, polufinale:

Spartak – Vojvodina (15h), prvi meč 0:1

Jagodina - OFK Beograd (18h)prvi meč 2:1
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko će u finale Kupa?

Izvor: Sportske.net, 09.Apr.2014

Danas su na programu revanš mečevi polufinala Kupa Srbije. Posle prvih susreta, značajne korake ka finalu napravili su Vojvodine i pre svega branilac trofeja, ekipa Jagodine.

Nastavak na Sportske.net...

Novo finale Kupa za Vojvodinu

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Spartak i Vojvodina u ovim momentima u Subotici igraju revanš meč polufinala Kupa Srbije. Gosti vode sa 1:0 od 75. minuta...Novosađani su u prvom meču odigranom na Karađorđu trijumfovali minimalnim rezultatom...Drugi polufinalni par čine Jagodina i OFK Beograd. Taj meč počinje u 18 časova....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.