Kup: Partizan sa 3:0 u Jagodinu

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup: Partizan sa 3:0 u Jagodinu

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu 3:0 (2:0) u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Crno-beli su već u prvih 45 minuta stekli dva gola prednosti, preko Petra Grbića i Andrije Živkovića, koji je namestio prvi gol.

U drugom poluvremenu oba tima su povremeno pretila, da bi Partizan u poslednjih pet minuta dva puta pogađao prečku, te preko Darka Brašanca u nadoknadi vremena povećao prednost pred revanš u Jagodini.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan je u potpunosi dominirao u Humskoj u sredu, kontrolisao je meč od prvog do poslednjeg minuta, stvarao šanse, a rivalu dozvoljavao da njegov gol ugrozi samo sa distance.

Crno-beli su poveli već iz prvog napada, Šaponjić je otvorio kontru, pronašao Živkovića u kaznenom, a ovaj na drugoj stativi asistirao Grbiću.

U nastavku poluvremena se vodila otvorena borba, ali bez pravih šansi, do 45. minuta kada Volkov šalje oštar centaršut sa leve strane, a lopta se od Babovića odbija do Živkovića koji drugi put trese mrežu Jagodinaca.

U sličnom ritmu igralo se u drugom poluvremenu, gosti su opet do šansi stizali uglavnom šutevima sa distance, Lepović je namučio Živkovića, ali gola nije bilo.

Partizan je rutinski čuvao vođstvo, a onda u poslednjih pet minuta dotukao rivala. Prvo su Kojić i Balažic pogađali prečku, da bi u nadoknadi vremena Brašanac iskoristio sjajno proigravanje Kojića i doneo Partizanu tri gola prednosoti pred revanš.

"Šanse više nisu 50-50, ali nije još gotovo. Jagodina je nezgodna ekipa koja ima kvalitet. Danas nije bilo lako, imali su i oni šanse, ne prave ali iz zone šuta. Ostaje mali žal što smo dva puta pogađali precku i golman Jagodine fenomealno odbranio udarac Živkovića. Sada je najvazniji sledeći meč protiv Čukaričkog u nedelju", rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

U prvom polufinalu Čukarički je stekao dva gola prednosti protiv Voždovca. Revanš mečevi su 8. aprila, dok je finale 20. maja.

Kup Srbije, polufinale:

Partizan – Jagodina 3:0 (2:0)

Grbić 3, Živković 45, Brašanac 90+2

Partizan: Ž. Živković – Volkov, Balažic, Ćirković, Bandalovski – Drinčić, Babović – Ninković (Ilić 57'), Grbić (Brašanac 68'), A. Živković – Šaponjić (Kojić 76')

Jagodina: Perić – Mijajlović, Filipović, Antić, Živanović – Popara (Arsenijević 90'), Đurić, Savković, Lepović, Mitošević – Jovančić (Stojčević 83')

Partizan je poveo iz prvog napada, u trećem minutu sjajnu kontru mladih uzdanica crno-belih Ivana Šaponjića i Andrije Živkovića realizovao je Petar Grbić.

Šaponjić je ukrao loptu na sredini terena pored dvojice rivala, otvorio kontru po levoj strani, proigrao je Živkovića u kaznenom prostoru, a ovaj iz prve loptu gurnuo na drugo stativu. Tamo je usamljen bio Grbić koji ju je zakucao u mrežu.

Ofanzivni vezni crno-belih je gol proslavio tako što je obuo dve leve kopačke.

Gosti su vrlo brzo uzvratili, Lepović je snažno šutirao sa 20-ak metara, lopta je išla u donji desni ugao, ali je Živković bio oprezan i odbranio udarac.

Jagodina je nastavila sa otvorenom igrom u nastavku utakmice, u devetom minutu gosti su stvorili drugu dobru šansu, Đurić je dobio loptu na 12 metara od gola, nije imao čuvara, ali je proklizao i loše šutirao.

Partizan je uzvratio pokušajem Drinčića sa 30 metara, nakon čega su crno-beli kreirali novu brzu akciju koju je pokušao da golom završi Andrija Živković, ali je lopta otišla za malo iznad prečke.

Tri minuta kasnije Jagodina je opet uposlila Živka Živkovića, opet je šutirao Đurić, ovaj put mnogo bolje i snažnije sa ivice šesnaesterca, ali pravo u golmana Partizana koji boksuje loptu.

U nastavku meča igralo se otvoreno s obe strane, ali se borba uglavnom svodila na sredinu terena, uz česte prekide zbog faulova.

U samoj završnici poluvremena Drinčić je opet zapretio "projektilom" sa 20-ak metara, ali Perić uz mnogo muke uspeva da loptu izbaci u korner.

U poslednjem minutu prvog dela igre Partizan je duplirao vođstvo, centaršut Vladimira Volkova u 2:0 je pretvorio Andrija Živković.

Posle neuspešnog centaršuta Grbića, strelac prvog gola loptu je vratio do Volkova koji iz trka šalje centaršut u peterac, Babović kreće da šutira, zaustavlja nogu, ali posle intervencije igrača Jagodine lopta od njega, uz pomoć ruke, odbija do Živkovića koji pogađa za 2:0.

Drugo poluvreme nastavljeno je u sličnom ritmu iz prvog, uglavnom se vodila borba između dva kaznena, uz česte prekide, a igračima posao nije olakšavao ni teren.

Jagodinci se nisu predavali, u 54. minutu Lepović je opet zapretio Živkoviću, skoro identično kao u prvom delu meča je gađao donji desni ugao, ali je golman Partizana opet bio uspešniji.

U međuvremenu je Marko Nikolić osvežio vezni red, umesto Ninkovića ušao je kapiten Saša Ilić, da bi pola sata pre kraja Babović tukao sa ivice kaznenog prostora, ali Perić brani.

Nekoliko minuta kasnije vezista crno-belih je još jednom zapretio sa distance, ovaj put lopta je otišla pored stative.

Nikolić je na 20-ak minuta pre kraja dodatno pojačao vezni red, umesto strelca prvog gola Grbića ušao je nešto povučeniji Darko Brašanac. S druge strane, Simo Krunić je pojačao napad, vezistu Antića je zamenio Đorđe Šušnjar.

Nekoliko minuta kasnije Živković je sjajno šutirao, poslao je dijagonalu sa desne strane kaznenog prostora, ali se Perić izvio i spasao gol Jagodine.

Usledila su dva opasna napada gostiju, prvo je Filipović šutirao preko gola, da bi potom Volkov uklizavanjem sprečio stopostotnu šansu za rivala posle kontre

Partizan je nastavio u svom ritmu, nije se zatvorio već je u finišu tražio i treći gol, a u šansama je bio Nemanja Kojić, koji je u međuvremenu zamenio Šaponjića.

Pet minuta pre kraja Kojić nije imao dovoljno sreće da postigne gol. Sjajno ga je s desne strane proigrao Živković, poslao je pas po zemlji, napadač crno-belih je šutirao iz prve, ali je pogodio prečku.

Samo nekoliko minuta kasnije domaćin je opet pogodio prečku, ovaj put sreće nije imao defanzivac Balažic posle kornera Drinčića.

Međutim, Partizan je u nadoknadi vremena uspeo da nadoknadi ove nesrećne promašaje, a u glavnim ulogama su bili rezervisti.

Kojić je probio po desnoj strani i pronašao u kaznenom Brašanca, koji je doneo 3:0 crno-belima pred revanš u Jagodini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.