Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2020, 10:26

Jagodina odličan domaćin niškim košarkašima u kolicima

NIŠ-JAGODINA

U subotu 10.oktobra u Hali portova JASSA u Jagodini je odigrana prijateljska utakmica košarke u kolicima između KKK „Nais“ i KKK „Soko“. Organizatori utakmice su Grad Jagodina, Jagodinski sportski savez, Savez košarkaša u kolicima Srbije i KKK „Nais“. Nišlijama je na megdan izašao favorizovani KKK „Soko“, klub koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je formiran početkom maja prošle godine, ali je sastavljen je od igrača višestrukog šampiona Srbije, KKK „Singidunum“. KKK „Soko“ je opravdao ulogu favorita i ubedljivo pobedio KKK „Nais“.

                           Ekipa KKK „Nais“ je i pre utakmice najavljivala da je rezultat u drugom planu, već je cilj uigravanje ekipe za narednu sezonu koja počinje za nekoliko sedmica.Trener Miljan Hadžović je eksperimentisao na poziciji graditelja igre sa Ovunčom Erdevičilerom, a dao je šansu i veliku minutažu svim igračima.

                          „Rezultat nam je bio u drugom planu. Plan je bio da utakmicu igraju svi kojim tokom sezone nisu mnogo igrali. Zadovoljan sam kolektivnom igrom u odbrani, jer smo sveli jednu napadačku ekipu na ispod 50 poena. Posebno je u odbrani individualno zadovoljio Stevanović-Orelj čija je igra obilovala defanzivnim skokovima, blokadama i presečenim loptama. Tranzicija iz odbrane u napad je bila loša, osim kod Peralovića. Brine me veliki broj promašenih zicera od igrača od kojih se očekuje najviše. U realizaciji je na visini zadatka jedino bio Nonković, koji bi sa novim kolicima bio otkrovenje sledeće sezone. Nastavićemo da radimo i da igramo prijateljske utakmice.“ – rekao je trener i igrač KKK „Nais“ Miljan Hadžović.

                            Ocena svih učesnika je da je domaćin u organizaciji utakmice bio besprekoran. Predstavnici oba kluba nisu krili oduševljenje gostoprimstvo i uslovima u Jagodini.

                         „Zahvaljujem se Gradu Jagodina u Jagodinskom sportskom savezu što su nas ugostili u Jagodini. Uslovi za organizaciju utakmica, čak i turnira košarke u kolicima su besprekorni, dok je gostoprimstvo besprekorno. KKK „Soko je krenuo da se i takmiči i drago mi je da je u našoj istoriji prva utakmica odigrana protiv naših sportskih prijatelja iz Niša. KKK „Nais“ postaje organizaciono  vrlo, vrlo ozbiljan klub za naše uslove.“ – samo reči hvale za domaćine i protivnike je imao prvi čovek KKK „Soko“, pukovnik Veselko Plazačić.

                           Inicijativa za ovu utakmicu je krenula od poznatog jagodinskog sportiste i sportskog radnika, Nemanje Ivanovića, bivšeg studenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Prisutne je pozdravio i Zoran Gligorijević, predsednik Jagodinskog sportskog saveza.

                       „Odigravanje ove utakmice je početak organizacije mnogih sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom. Trudili smo se da budemo dobri domaćini, a od ovih ljudi smo puno naučili. Fascinirani smo sa njima. Vrata našeg grada su za njih uvek otvorena’’- kazao  je Zoran Gligorijević.

                               Utakmici je prisustvovao i generalni sekretar Saveza košarkaša u kolicima Srbije, Mladen Pajević, sa obećanjem da će jedno kolo prvestva Srbije naredne godine odigrati u Jagodini.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.