Izvor: Blic, 11.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina nudi besplatno zemljište duž Koridora 10

Grad Jagodina investitorima nudi 150 hektara zemljišta u industrijskoj zoni na Koridoru 10 besplatno sa kompletnom infrastrukturom. Obaveza onog koji uzme zemljište je da po hektaru zaposli 23 radnika, ali se ove povlastice ne odnose na supermarkete i šoping molove, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma.



"Favorizujemo proizvodnju, jer bez proizvodnje Srbija ne može, a postoji i granica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kupovne moći građana", rekao je Marković i napomenuo da se otvaranjem jednog supremarketa u gradu zatvori 20 do 30 malih porodičnih radnji i ljudi ostaju bez posla.

Ovaj stav Markovića pozdravljaju lokalni trgovci, uz napomenu da su znatno osetili pad prodaje, posle otvaranja dva "Maksi" supermartekata Kompanije "Delta", koja drži i bivši "C market", DIS-a i slovenačkog TUŠ marketa.

Vlasnik lanca malih trgovinskih radnji "Mango" Radovan Živković napomenuo je da je kupovna moć građana niska, "tako da ni akcijska sniženja nemaju efekta".

"U slučaju da se otvaraju novi, zatvaraćemo naše objekte, ali će i veliki biti na gubitku, jer za 40.000 stanovnika u gradskom jezgru je i sada previše prodavnica", kazao je Živković i dodao da minimalni dnevni pazar, da bi jedan supremarket ili šoping mol opstao, treba da bude milion dinara po objektu.

Uz postojeće supremerkete, otvaranje je u Jagodini planirao "Famili market" u objektu Robne kuće Beograd, a "Merkator C" je kupio 50 ari zemljišta u samom centru grada za izgradnju supermarketa. "Idea" je iznajmila prizemlje hotela "Jagodina, izraelska kompanija CEE kupila je pet hektara zemlje za 3.000.000 evra i planira izgradnju šoping mola u koji će investirati više od 10 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jagodina nudi besplatno zemljište

Izvor: B92, 11.Apr.2009

Jagodina -- Grad Jagodina investitorima nudi besplatno 150 hektara zemljišta u industrijskoj zoni na Koridoru 10, s kompletnom infrastrukturom...Obaveza onog koji uzme zemljište je da po hektaru zaposli 23 radnika, ali se ove povlastice ne odnose na supermarkete i šoping molove, izjavio je gradonačelnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.