Izvor: B92, 17.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina kao industrijski centar?

Jagodina -- Osim što je, za vreme njegovog mandata, postala sportski i turistički centar, Jagodina će, kaže gradonačelnik Dragan Marković, postati i industrijski centar.

U ovom gradu od 60 hiljada stanovnika, ma kako neverovatno zvučalo, svi su zadovoljni radom gradonačelnika, kako birači tako i opozicija u parlamentu. Želeći da upozna javnost sa, kako je rekao, uspehom koji ostvaruje u radu, Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pozvao predstavnike medija da organizovano posete Jagodinu i uvere se u njegove tvrdnje.

Sredstva u budžetu Jagodine za poslenje četiri godine uvećana su za nešto manje od 40 odsto, pa se u gradskoj kasi do kraja godine očekuje priliv od oko 20,7 miliona evra.

Novac poreskih obveznika, tvrdi gradonačelnik Dragan Marković Palma troši se isključivo na potrebe građana. Značajnini priliv novca u grad ove godine očekuje se od dolaska stranih investitora.

Iz gradske kase najviše novca se izdvaja za socijalna davanja. Gradski prevoz besplatan je za penzionere, stipendiraju se đaci i studenti, a finansijski pomažu sportisti.

Najmlađi Jagodinci, angažovani u kulturno umetničkim društvima, mogu da zarade džeparac igrajući folklor pred brojnim delegacijama koje posećuju grad.

Marković ističe da su svim selima te opštine asfaltirani seoski putevi, rekonstruisani domovi kulture, u kojima nastupaju estradne zvezde po želji meštana, a o trošku gradskog budžeta.

Iste sale se, bez nadoknade, koriste i za narodna veselja, pa je čak i za mladence obezbeđena soba. Jagodinci ne kriju da su zadovoljni radom gradonačelnika, pa čak i predstavnici opozicionih stranaka u parlamentu nisu imali dovoljno reči hvale za, kako se čini, omiljenog Palmu.

Jagodina se može pohvaliti da je u poslednje četiri godine postala turistički grad. Godišnje ga poseti oko 20 hiljada ljudi zahvaljujući muzeju voštanih figura, Akva parku, ali i zološkom vrtu koji još uvek čeka žirafu.

Prema najavama gradonačelnika, Jagodina će do kraja godine osim brojnih investitora dobiti i prvo pokriveno skijalište u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.