Jagodina izlazi na more

Izvor: Blic, 16.Avg.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina izlazi na more

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković, koji predvodi privredno-političku delegaciju Srbije u poseti Grčkoj, danas je sa gradonačelnikom grada Katerini Savasom Hionidisom počeo razgovore o dodeljivanju parcele našem gradu u Paraliji.

Hionidis je ponudio srpskim investitorima 550 hektara obale u tom delu Grčke, a Jagodini više od pola hektara. Jagodina je već dobila na poklon od Hrisopulija dva hektara obale preko puta ostrva Tasos i ukoliko se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ova inicijativa pozitivno završi, to će biti druga “morska destinacija” Jagodine.

Marković je istakao da je u Paraliji izgrađeno više od 70 odsto objekata zahvaljujući turistima iz Srbije, a Jagodina već devet godina šalje srednjoškolce na besplatno letovanje u to mesto, ali i penzionere, davaoce krvi, sportiste i

članove folklornih grupa.

Hionidis je prihvatio inicijativu Markovića o bratimljenju Jagodine i Katerinija i obećao veoma brz pozitivan odgovor.

Gradonačelnik Katerinija je istakao da Grčka i Srbija, kao strateški partneri, imaju iste ciljeve i isti način razmišljanja.

Srbija zaslužuje da bude član EU i Grčka je u tome podržava. To je naš san, da zajedno budemo u EU. Bitan nam je Koridor 10, putni i železnički, rekao je Hionidis i pozvao srpske privrednike da investiraju u taj deo Grčke.

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić predložio je otvaranje avionske linije Beograd-Solun, kako bi se unapredila privredna saradnja. On je dodao da odnose dva naroda treba uspostaviti na svim nivoima i privrednike

stimulisati da sarađuju u obostranom interesu.

Jagodina je ponudila Kateriniju da četiri studenta dobiju stipendije i upišu jedan od 16 smerova na fakultetima u tom gradu, a predloženo je i otavranje kancelarije Jagodine u Paraliji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Širi se "jagodinsko more"

Izvor: Mondo, 16.Avg.2013

Dragan Marković Palma koji predvodi privredno-političku delegaciju Srbije u poseti Grčkoj, je sa gradonačelnikom..

Nastavak na Mondo...

Širi se jagodinska obala u Grčkoj

Izvor: B92, 16.Avg.2013

Katerini -- Grčki grad Katerini ponudio je Jagodini više od pola hektara zemlje na Olimpijskoj obali, odnosno u Paraliji...Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, koji predvodi privredno-političku delegaciju Srbije u poseti Grčkoj, razgovarao je danas sa gradonačelnikom grada...

Nastavak na B92...

Jagodina proširila "srpsko more"

Izvor: Akter, 16.Avg.2013

Jagodina će od Grčkih gradova Hrisopuli i Katerini dobiti na poklon najmanje pet hektara obale na Egejskom moru, rezultat je večerašnjeg sastanka privredno-političke delegacije Srbije i grčkih privrednika u Paraliji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.