Jagodina: Još hiljadu radnih mesta

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Još hiljadu radnih mesta

ITALIJANSKA kompanija "Andrea konfecioni" počinje u februaru u Jagodini proizvodnju cirada za "fijat 500 L" i "audi A4" u Jagodini, saopštio je direktor proizvodnje u toj kompaniji Milorad Vijatov. Ova investicija vredna je devet miliona evra, a u fabrici posao će naći 500 radnika. Programom za stimulaciju izvoza Srbija je subvencionisala svako radno mesto sa 9.000 evra. - Ova godina biće godina zapošljavanja i do kraja godine u Industrijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zoni biće zaposleno više od 1.000 radnika - izjavio je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine. - Za mesec dana ruska kompanija "Nord karton" počinje sa izgradnjom nove fabrike za kartonsku ambalažu, a u martu italijska kompanija "Aunde" započeće izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih sedišta. Borbom za nova radna mesta rešavamo problem socijalno ugroženih i nadam se da ćemo za tri godine otvoriti 3.000 novih radnih mesta. Do 2004. godine u ovom gradu je posao izgubilo više od 14.000 radnika. Jagodina je u grupi gradova koja po radnom mestu dobija subvenciju do 10.000 evra. - Planiramo ove godine da posetimo London i u tamošnjoj privrednoj komori razgovaramo sa njihovim privrednicima o ulaganjima u Srbiji. Predstavićemo Srbiju i mogućnosti Jagodine, a poznato je da 50 puta treba da nudite da bi dve ponude bile ralizovane.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kompanija Peugeot najavljuje ukidanje radnih mesta, radnici protestuju

Izvor: Moto.rs, 29.Jan.2013

Oko 200 francuskih radnika protestvovalo je u ovoj fabrici prekinuvši proizvodnju. Štrajkači su blokirali proizvodnu linju upravo u vreme kada je Peugeot planirao da ponovo uspostavi proizvodnju koja je bila prekinuta nakon slične situacije koja je zabeležena početkom meseca. Jean-Pierre...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.