Jagodina: Italijani primaju još 200 radnika i povećavaju plate 20 odsto

Izvor: Blic, 24.Mar.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Italijani primaju još 200 radnika i povećavaju plate 20 odsto

Na predlog predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme, italijanska kompanija “Aunde” danas je donela odluku da od 1. aprila prime u stalni radni odnos 200 radnika i povećaju zarade za 20 odsto.

- Ovde se proizvode sedišta za “Fiat 500L” i na njima će sedeti od Evropljana preko Amerikanaca do Kineza. Želimo da zaposleni imaju sigurnost u isplati zarada, da se obećanja poštuju, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imate sindikat koji poštuje radnu obavezu. Fabrike stranih investitora u Jagodini ne mogu nikad da propadnu jer je njihovo tržište svet - rekao je Marković.

On je istakao da jagodinski pogon “Andrea konfekcioni” zapošljava 800 radnika ili 300 više nego što ugovorom bilo predviđeno.

Ta kompanija zaposliće još 300 Jagodinaca uz investiciju od 15 miliona evra, koja će biti ralizovana do kraja godine.

Njihov partner iz Nemačke “Hidrovek” do kraja godine realizovaće investiciju vrednu 24 miliona evra i zaposliti 100 radnika.

Na predlog Markovića, kompanija “Aunde” pomoći će sa po 1.000 svadbena veselja prvih pet brakova koji budu sklopljeni iz redova zaposlenih.

- Vlada Srbije je donela odluku da ponovo odobrava subvencije zainteresovanim investitorima, stranim i domaćim i dodao da će do kraja godine u Jagodini biti otvoreno ili započeto da se gradi najmanje deset fabrika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stalni posao i povišica 20 odsto za radnike Aunde

Izvor: Akter, 24.Mar.2015

Radnicima italijanske fabrike navlaka za sedišta za automobile Aunde u Jagodini od 1. aprila plate će biti povećane za 20 odsto i dobiće ugovore o stalnom zaposlenju, najavio je danas predsednik Skupštine grada Dragan Marković..On je to rekao prilikom posete fabrici koja je otvorena u martu prošle...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.