Gradska tržnica u znaku zimnice, najtraženija paprika

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska tržnica u znaku zimnice, najtraženija paprika

Jagodina -- Gradska tržnica u Jagodini, najveća u Pomoravskom okrugu, u znaku je povrća za spremanje zimnice: paprike, kornišona, plavog patlidžana, paradajiza, karfiola...

Najtraženija je paprika, koje i ima najviše, a cena je 60, 70 i 80 dinara, dok su ljute papričice 150 dinara, rekli su Tanjugu prodavači na tržnici.

Paprika se prodaje na kilogram, na džakove i na kutije. I prodavači i kupci se slažu da su "kvalitet i izbor dobar, a cene pristupačne".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dosta je i paradajza, koji se kupuje za spravljanje kečapa i "za ostavljanje u flašama", plavog patlidžana "bez koga nema dobrog ajvara", kao i karfiola, koji "ide sa paprikom u turšiju, zajedno se stavljaju u buradi".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.