Gnjilane: Drugi napad na Srbe u dva dana

Izvor: KMnovine.com, 30.Maj.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gnjilane: Drugi napad na Srbe u dva dana

Trojica Albanaca napa su dvojicu Srba i lakše ih povredila. Do napada je došlo u selu Zebince kod Gnjilana.


   
Gnjilane    





Dvojica Srba, Vlastimir Arsić iz Jagodine i Srđan Ivković iz Prekovca, napadnuti su sinoć u blizini sela Zebince, kada su se vraćali iz Gnjilana. Trojica Albanaca su ih sačekali i fizički napali, a posle tuče prećeno im je i oružjem. Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << su u toj tuči zadobili lakše povrede.

Do ovog napada je, prema rečima žrtava, došlo jer jedan od njih nije pristao na ucenu i nije hteo da proda njivu, prenela je redakcija na srpskom albanske televizije RTK 2.

O tom incidentu je obaveštena takozvana "kosovska policija", koja je obavila uviđaj.

Dalja istraga pokazaće pod kakvim okolnostima je došlo do ovog incidenta i biće utvrđena krivica, rekli su u toj policiji.

Juče je takođe došlo do napada na Srbina iz novobrdskog sela Prekovce, Srđana Ivkovića (1970), koji je pretučen oko 19.30 na ulasku u svoje selo. Ivkovića su napala dvojica Albanaca iz obližnjeg sela Mandalak, od kojih je jedan u bekstvu.

Takozvana "kosovska policija" je identifikovala napadača i "u toku je potraga za njim“.

KM Novine su u međuvremenu saznale identitet napadača za kojim je takozvana "kosovska policija" tragala i on se zove Džavit Vlasaljiu.




U tom napadu Ivković, koji radio kao lokalni poštar, pretrpeo je lakše telesne povrede i smešten je u bolnici u Gnjilanu. Posle ukazane medicinske pomoći pušten je kući na dalje lečenje i oporavak.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

NOVI DETALjI INCIDENTA NA KiM: Albanci tukli Srbe jer neće da im prodaju zemlju

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2019

Albanci u selu Prekovac napali Srđana Ivkovića (49) i Vlastimira Arsića (56) SRĐANA Ivkovića (49), upravnika pošte u novobrdskom selu Prekovcu, i njegovog prijatelja Vlastimira Arsića (55), iz Jagodine, pretukla su u sredu po podne trojica Albanaca koja su ih presrela na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.