Dragan Marković: Da li je prebijanjem mladića svečano otvorena turistička sezona?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Marković: Da li je prebijanjem mladića "svečano otvorena turistička sezona"?

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, povodom brutalnog prebijanja mladića srpske nacionalnosti sinoć u centru Podgorice, upitao je vlast u Crnoj Gori da li je na taj način svečano otvorena turistička sezona u Crnoj Gori.

"Da li je prebijanje mladića srpske nacionalnosti slikoviti čin svečanog otvaranja turističke sezone u Crnoj Gori? Očigledno je da politika koja se vodi u Crnoj Gori je politika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mržnje prema Srbiji i svemu što u Crnoj Gori ima bilo kakav predznak srpskog. Direktna posledica takve politike mržnje jeste sinoćno prebijanje mladića srpske nacionalnosti u centru Podgorice od strane gomile ostrašćenih mladića, očigledno zavedenih takvom politikom", naveo je Marković u izjavi za javnost.

Kako je ukazao, "uriniranje po srpskoj trobojci je slikovit primer koju količinu mržnje je prouzrokovala takva politika vlasti u Crnoj Gori".

"Ja još mislim da bratski crnogorski narod ne misli onako kako misli Milo Đukanović i da narod u Crnoj Gori treba da podigne svoj glas protiv pokušaja otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve i protiv napada na građane srpske nacionalnosti u Crnoj Gori", istakao je Marković.

Lider JS pita da li je čin prebijanja Srbina u Podgorici signal građanima Srbije da nisu više poželjni kao turisti na crnogorskom primorju i poruka šta im se može desiti tokom letovanja, u, kako većina u Srbiji misli, bratskoj Crnoj Gori.

"Građanima Srbije poručujem da ne pružaju priliku onoj manjini u Crnoj Gori koja mrzi Srbe i srpski narod da im tokom letovanja prirede ono što je sinoć doživeo mladić u centru Podgorice samo zato što je Srbin i što je drugačijeg mišljenja“, izjavio je Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.