Dačić: Srbi ne treba da učestvuju na kosmetskim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbi ne treba da učestvuju na kosmetskim izborima

JAGODINA - Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini kako je stav Koalicije SPS, PUPS, JS "da Srbi ne bi trebalo da učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji" i izrazio nadu da će takva biti i pozicija Vlade Srbije.

"Srbi ne bi trebalo da učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji se sprovode na osnovu odluke institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su formirane po planu Martija Ahtisarija", rekao je Dačić Tanjugu.

Naš je stav generalno, ne samo povodom ovih lokalnih izbora , da mi ne prihvatamo institucije koje su formirane na osnovu lažno proglašene nezavisnosti Kosmeta, objasnio je Dačić.

SPS, PUPS, JS učestvuju u vladajućoj koaliciji u Srbiji.

Predsednik Boris Tadić ocenio je u utorak uveče da ne postoje uslovi da Srbija pozove svoje sunarodnike na Kosmetu da izađu na lokalne izbore u južnoj pokrajini, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Privremeni predsednik Kosmeta Fatmir Sejdiu saopštio je pre dve nedelje da će lokalni izbori na pokrajini biti održani 15. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.