Česma na keju kod Jagodin-male postala žabokrečina

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česma na keju kod Jagodin-male postala "žabokrečina"

Iako su građani više puta sami čisili "močvaru" koja se pravila oko česme na nišavskom keju uzvodno od Mosta mladosti, ruglo je i dalje tu, već godinama unazad, a uzrok je zapušeni odvod.

Močvara je duboka 15-20 centimetara i kroz nju je moguće proći samo u dubokim ribarskim čizmama.

Preduzeće koje je česmu napravilo i rukovodstvo Opštine Pantelej, na čijoj se teritoriji česma nalazi, različito vide problem, pa time i rešenje.

Neko je u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << cev gurnuo žardinjeru koju nije moguće izvući. Dolazili su i stručnjaci, iz “Gorice”, iz “Medijane” i drugi ali nisu uspeli da otklone žardinjeru koju su vandali toliko duboko ugurali. Sada treba sve da se raskopa, da se razbije stara zapušena cev i postavi nova, ali mi to nećemo raditi po drugi put, jer smo mi česmu napravili - kaže Slobodan Marković, direktor “Erozije”. Ruglo; foto JV

U Opštini Pantelej pak tvrde da u odvodnu cev neko gura garderobu i da je česma više puta po nalogu Opštine čišćena, ali je neko iznova zapušava.

Rešenje vide u postavljanju kamera.

Planiramo u dogledno vreme da postavimo video nadzor jer jedino tako možemo da vidimo ko i kako zapušava odvod - kažu u Opštini.

Iz Grada kažu da im je problem poznat od ranije, da su kontaktirali Vodovod i Opštinu Pantelej i kažu da da će ona uskoro biti očišćena. Kada tačno, nisu precizirali.

Podsetimo, pre tri godine baru i đubre oko česme, očistili su sami meštani koji žive u blizini.

Problem nije samo česma, već i to što je reč o mestu na kome je moguće sa brega sići do reke. Ipak, močvaru nije moguće zaobići, pa je i stepenište neupotrebljivo.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.