BITKA ZA BEBU IZ JAGODINE: Lekari čine sve da spasu život nevine žrtve brutalnog zlostavljanja!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2014, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BITKA ZA BEBU IZ JAGODINE: Lekari čine sve da spasu život nevine žrtve brutalnog zlostavljanja!

U Opštu bolnicu u Jagodini juče je primljena petomesečna beba za koju se sumnja da je žrtva zlostavljanja. Sedamnaestogodišnja majka deteta tvrdi da su povrede posledica pada

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić potvrdio je večeras Tanjugu da je u ovu ustanovu dopremljena šestomesečna muška beba iz sela Slatina kod Jagodine, sa prelomom desne podlaktice i hematomima po celom telu, i da lekari preduzimaju sve mere da spasu dete.

- Majka >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << deteta (17) tvrdi da su povrede nastale od pada deteta. Mi nemamo nikakve anamnestičke podatke o tome, ali toliko povreda ne može da se desi padom – rekao je Miletić.

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

- Obzirom da je to dete bilo povređeno i pre mesec-dva, kada je imalo prelom butne kosti, to izaziva sumnju kod nas, jer tako nešto se ne dešava slučajno. Najblaže rečeno, o detetu se ne vodi računa kako treba – kaže direktor Opšte bolnice u Jagodini.

On je najavio da će sutra na jutarnjem sastanku formirati konzilijum lekara da se “nešto definiše i oko deteta i oko majke”, koja je takođe u bolnici, navodeći da u ovom trenutku “ne možemo tvrditi 100 odsto da je dete zlostavljano“.

- Obavljen je psihijatrijski pregled majke i psihijatri su predložili, s obzirom da je ponašanje majke i u bolnici takvo, da se nad njom i detetom bdije 24 sata. Majka se protivi takvom nadzoru, a nama je teško, katastrofalno, raditi bilo šta protiv njene volje – poručuje Miletić.

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

- Ne polazim od solucije da je neko bolestan i zlostavlja dete, ali morate da razmišljate i na tu temu. Nezahvalno je tvrditi da je neko zlostavljanjem naneo te povrede. Međutim, jednostavno, mnogo je tu slučajnosti, a sa druge stane porodica ne sarađuje sa nama – napomenuo je Miletić.

Policijska uprava u tom gradu saopštila je večeras Tanjugu, da u saradnji sa Višim tužilaštvom u Jagodini radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a uključen je i Centar za socijalni rad.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari pokušavaju da spasu povređenu bebu

Izvor: RTS, 03.Nov.2014

Lekari jagodinske bolnice preduzimaju sve da saniraju povrede šestomesečne bebe iz sela Slatina kod Jagodine, koja je primljena sa teškim povredama. Sumnja se da je beba zlostavljana...Lekari jagodinske bolnice pokušavaju da spasu bebu koja se nalazi pod stalnim medicinski nadzorom, javlja dopisnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.