BITKA ZA BEBU IZ JAGODINE: Lekari čine sve da spasu život nevine žrtve brutalnog zlostavljanja!

U Opštu bolnicu u Jagodini juče je primljena petomesečna beba za koju se sumnja da je žrtva zlostavljanja. Sedamnaestogodišnja majka deteta tvrdi da su povrede posledica pada

  • 30

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić potvrdio je večeras Tanjugu da je u ovu ustanovu dopremljena šestomesečna muška beba iz sela Slatina kod Jagodine, sa prelomom desne podlaktice i hematomima po celom telu, i da lekari preduzimaju sve mere da spasu dete.

- Majka deteta (17) tvrdi da su povrede nastale od pada deteta. Mi nemamo nikakve anamnestičke podatke o tome, ali toliko povreda ne može da se desi padom - rekao je Miletić.

- Obzirom da je to dete bilo povređeno i pre mesec-dva, kada je imalo prelom butne kosti, to izaziva sumnju kod nas, jer tako nešto se ne dešava slučajno. Najblaže rečeno, o detetu se ne vodi računa kako treba - kaže direktor Opšte bolnice u Jagodini.

On je najavio da će sutra na jutarnjem sastanku formirati konzilijum lekara da se "nešto definiše i oko deteta i oko majke", koja je takođe u bolnici, navodeći da u ovom trenutku "ne možemo tvrditi 100 odsto da je dete zlostavljano".

- Obavljen je psihijatrijski pregled majke i psihijatri su predložili, s obzirom da je ponašanje majke i u bolnici takvo, da se nad njom i detetom bdije 24 sata. Majka se protivi takvom nadzoru, a nama je teško, katastrofalno, raditi bilo šta protiv njene volje - poručuje Miletić.

- Ne polazim od solucije da je neko bolestan i zlostavlja dete, ali morate da razmišljate i na tu temu. Nezahvalno je tvrditi da je neko zlostavljanjem naneo te povrede. Međutim, jednostavno, mnogo je tu slučajnosti, a sa druge stane porodica ne sarađuje sa nama - napomenuo je Miletić.

Policijska uprava u tom gradu saopštila je večeras Tanjugu, da u saradnji sa Višim tužilaštvom u Jagodini radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a uključen je i Centar za socijalni rad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    3. novembar 2014 | 00:45

    suprug i ja se godinama borimo sa neplodnoscu kakav me bes obuzme kad cujem ovako nesto. kavi su to monstruni. ja bi i roditelje ove maloletnice pohapsila i nju a na prvom mestu tog coveka takozvanog oca

  • Crnka

    2. novembar 2014 | 23:58

    Jadno malo i neduzno dete, nije mi jasno toliko povreda da moze da se nanese nevinom bicu.

  • radisa

    3. novembar 2014 | 00:12

    Treba sachekati da ubije bebu pa onda preduzeti nesho??? More pod hitno oduzeti dete, majku sterilisati i smestiti u zatvor ili ludnicu. Lekare i koji nisu intervenisali prilikom prve povrede suspendovati i najuriti s posla. Imam dvoje dece i ovo me je bash potreslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA