UŽIVO CeMI: DPS 29 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 28, “Mir je naša nacija” 10, “Crno na bijelo” četiri…

Izvor: SandzakPress.net, 30.Avg.2020, 21:24

UŽIVO CeMI: DPS 29 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 28, “Mir je naša nacija” 10, “Crno na bijelo” četiri…

CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora. Prve projekcije mandata na 92 odsto obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 28, “Mir je naša nacija” 10 mandata, “Crno na bijelo” četiri. Po tri mandata bi imali Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno. Na osnovu 92 odsto uzorka, lista “DPS – Odlučno za Crnu Goru >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Milo Đukanović” ima 34,9 odsto, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32.7 odsto. Koalicija “Mir je naša nacija” ima 12.5 odsto, “Crno na bijelo” 5.7 odsto, Socijaldemokrate 4.2, Bošnjačka stranka 4.1 odsto, SDP – Jaka Crna Gora 3.1, Albanska koalicija Jednoglasno 1.1 odsto, Albanska lista 1.4 odsto, HGI 0.2 odsto, a HRS 0,1 odsto. “Moguće su još uvijek određene promjene, ali prilično je jasno da će dvije albanske partije dobiti po jedan mandat”, kazao je Zlatko Vujović iz Cemija. Kako stvari sada stoje, SDP ulazi u parlament, “ali postoje šanse da skliznu ispod cenzusa”, dodao je. “Međutim, kako trendovi pokazuju, oni će imati parlamentarni status”, kazao je Vujović. HGI, kako je rekao, ima male šanse da pređe 0,35 odsto i dobije mandat. Vujović je ranije podsjetio da, ukoliko neka od hrvatskih listi pređe 0,35 odsto, ona dobija rezervisani mandat. Centar za demokratsku tranziciju ranije je saopštio da je biračko pravo ostvarilo 75,9 upisanih birača. Glasači su na 1.217 biračkih mjesta glasali za jednu od 11 izbornih lista. Pravo glasa na današnjim izborima imalo je 540.026 građana Na prvom mjestu na glasačkom listiću bila je izborna lista „Socijaldemokrate-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosljedno“, na drugom „Bošnjačka stranka. Ispravno-Rafet Husović“, trećem „HGI. Svim srcem za Crnu Goru“, na četvrtom „SDP-Jaka Crna Gora“, a na petom Hrvatska reformska stranka Crne Gore. Platforma „Crno na bijelo“ je bila na šestom mjestu, Albanska koalicija „Jednoglasno DP, DUA i DSCG“ na sedmom, „Odlučno za Crnu Goru! DPS- Milo Đukanović“ na osmom, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ na devetom, „Albanska lista Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj“ na desetom, a koalicija „Mir je naša nacija“ na posljednjem, 11. mjestu. Izvor: Vijesti.me The post UŽIVO CeMI: DPS 29 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 28, “Mir je naša nacija” 10, “Crno na bijelo” četiri… appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prve procjene na osnovu uzorka od 49,8 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020

Prema prvim procjenama na osnovu uzorka od 49,8 odsto, koalicija DPS - Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović ima 34,2 odsto, a koalicija "Za budućnost Crne Gore 33,7 odsto, saopšteno je iz Cemija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

DPS i Koalicija "Za budućnost Crne Gore" osvojili najviše glasova

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020

PODGORICA - Prema prvim procjenama, na uzorku od 53,12 odsto, koalicija "DPS - odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović" osvojila je 34,2 odsto glasova na parlamentarnim izborima, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 33,7 odsto, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje /CEMI/.

Nastavak na Nezavisne Novine...

REŽIM JE PAO! Lider opozicije proglasio POBEDU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2020

Obraćanje Zdravka Krivokapića nakon izbora...Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić obratio se javnosti, odmah nakon konferencije Centra za monitoring i istraživanje (CeMI)...- Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Projekcije mandata na osnovu 76,4 obrađenog uzorka

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020

PODGORICA - Prve projekcije mandata na osnovu 76,4 obrađenog uzorka glasova pokazuju da DPS može da računa na 29 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" na 27, "Mir je naša nacija" na 10 mandata, a "Crno na bijelo" na četiri, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje /CEMI/.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Projekcije CEMI-a pokazuju da opozicija ima većinu na izborima u Crnoj Gori

Izvor: Beta, 30.Avg.2020

Opozicione stranke u Crnoj Gori imaju većinu na osnovu 86,2 obradjenog uzorka na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, pokazuju projekcije Centra za monitoring (CEMI).Prve projekcije na 86,2 obradjenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 28, "Mir je naša nacija"...

Nastavak na Beta...

Bečić: Crna Gora će biti Švajcarska Balkana

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić poručio je da su pred parlamentarne izbore znali da je ovo pobjednički put koji vodi Crnu Goru u sigurnu budućnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

CDT: DPS 35,41 „Za budućnost Crne Gore“ 32,81 odsto

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2020, 09:22

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, koalicija DPS - Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović ima 35,41 odsto glasova izašlih birača, a koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 32,81 odsto, saopštio je CDT.. Prema njihovim procenama „Mir je naša nacija" ima 12,07 odsto, „Crno na bijelo“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.