Počeo sastanak Bogdanovića i predsednika opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2012, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sastanak Bogdanovića i predsednika opština

BEOGRAD -

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović sastao se danas u Beogradu sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova sa kojima će, kako se očekuje, razgovarati o referendumu i drugim aktuelnim pitanjima.

U izjavi Tanjugu Bogdanović je rekao da ne može da iznese više detalja o sastanku, a u njegovom kabinetu rečeno je da će se, nakon sastanka, Ministarstvo za KiM oglasiti saopštenjem.

Na sastanak su došli predsednici opština Leposavić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovska Mitrovica i Zvečan Branko Ninić, Krstimir Pantić, Dragiša Milović, ispred opštine Zubin Potok zamenik predsednika opštine Srđan Đurović, kao i načelnik okruga Kosovska Mitrovica Radenko Nedeljković.

Predstavnici opština sa severa KiM su pre početka sastanka Tanjugu izjavili da se on održava na poziv ministarstva i da nisu upoznati sa temama.

"Večernje novosti" danas pišu da će Bogdanović pokušati da ubedi predsednike opština da odustanu od referenduma, najavljenog za 14. i 15. februar, na kojem bi građani trebalo da se izjasne o tome da li prihvataju prištinske institucije.

Predsednici opština, čije su skupštine donele odluku o referendumu, poručivali su da će od njega odustati samo ukoliko Ustavni sud donese odluku da je ovakvo izjašnjavanje građana neustavno.

Međutim, takav zahtev Ustavnom sudu, prema pisanju "Novosti", do sada nije stigao.

Skupština opštine Kosovska Mitrovica podnela je 30. decembra Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti Vladine uredbe o kontroli prelaska administrativne linije prema Kosovu i Metohiji, i taj postupak je još u toku.

"Novosti" tvrde da vlasti u Beogradu neće "isterivati pravdu" pred sudom i podnositi zahtev za ocenu ustavnosti referenduma.

Kako je ranije izjavio Bogdanović, referendum je trošenje vremena i resursa na dokazivanje onoga što ceo svet zna - da građani sa severa Kosova ne priznaju prištinske institucije.

Takvi potezi, smatra ministar, nisu u interesu ni kosovskih Srba ni nacionalnih državnih interesa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović razgovarao sa kosovskim Srbima

Izvor: Studio B, 19.Jan.2012

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović sastao se u Beogradu sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova sa kojima će, kako se očekuje, razgovarati o referendumu i drugim aktuelnim pitanjima...U izjavi Tanjugu Bogdanović je pre sastanka rekao da ne može da iznese više detalja o sastanku,...

Nastavak na Studio B...

Moguće preispitivanje odluke o referendumu

Izvor: Šumadija Press, 20.Jan.2012, 11:26

U Beogradu je juče održan sastanak ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i predsednika četiri opštine sa severa Kosova..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.