Vođa delija Ivan Bogdanov uhapšen u Kotoru zbog reketiranja

Izvor: Press, 05.Avg.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa "delija" Ivan Bogdanov uhapšen u Kotoru zbog reketiranja

Vođe "delija" Bogdanov (34) i Vučković (37), te njihovi prijatelji Paljić (36), Govedarica (39) i Arnautović (46) uhapšeni su zbog pokušaja iznude u iznosu od 250.000 evra od Beograđanina M. D, saznaje beogradski dnevnik.

Svi uhapšeni nakon saslušanja kod tužioca pušteni su da se brane sa slobode, navodi "Blic" pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.

Beograđanin M. D. je prijavio da su mu petorica sugrađana tražili da im plati 250.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << preteći mu smrću ako im ne da novac.

Reč je o biznismenu iz Beograda, koji živi na relaciji Beograd-Kotor, a u Kotoru ima kuću, koju prodaje.

Pretpostavlja se da su "reketaši" tražili novac od njene prodaje, a terete se za krivično delo iznude.

Crnogorski portal CDM javlja da se Paljić, Vučković, Bogdanov, Bogdanov i Arnautović sumnjiče da su se 1. avgusta sastali sa M.D. u Kotoru i zapretili da će ga ubiti ukoliko im ne isplati 250.000 eura, što je oštećeni odbio.

"Policijski službenici su odmah preduzeli mere i radnje na rasvetljavanju krivičnog dela i o događaju obavestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru", saopšteno je iz Uprave policije.



Paljić, Vučković, Bogdanov, Bogdanov i Arnautović su uhapšeni zbog sumnje da su počinili pomenuto krivično đelo i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Sektor granične policije UP MUP-a je osumnjičenima izrekao meru otkaza boravka, navodi crnogorski portal.
Pogledaj vesti o: Ivan Bogdanov

Nastavak na Press...






Povezane vesti

ZBOG REKETIRANJA: Vođa Delija Ivan Bogdanov uhapšen u Kotoru! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Avg.2014

Beograđanin M. D. je prijavio da su mu petorica sugrađana, među kojima je i Bogdanov, tražili da im plati 250.000 evra preteći mu smrću ako im ne da novac ..Ivan Bogdanov (34) i Marko Vučković (37), vođe najvijačke grupe Crvena zvezda, te njihovi prijatelji Miodrag Paljić (36), Slobodan Govedarica...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.