Ponovljeno suđenje Bogdanovu 9. novembra

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2012, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljeno suđenje Bogdanovu 9. novembra

BEOGRAD - Početak ponovljenog suđenja jednom od vođa navijača "Crvene zvezde" Ivanu Bogdanovu zbog optužbi za napad na policiju i učestvovanje u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice Partizana-Crvene zvezde 2006, zakazano je za 9. novembar u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, rekla je danas Tanjugu portparola suda Ivana Ramić.Bogdanovu će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se ponovo suditi, jer je početkom oktobra Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bio osuđen na dve godine zatvora i naložio da mu se ponovo sudi.Navijač će na optuženičku klupu ponovo biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kom se nalazi od 24. maja 2011. godine, kada je proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi.Prvostepenu presudu Apelacioni sud je ukinuo jer smatra da je presuda nerazumljiva i da je sud dao "nejasne, protivrečne i neprihvatljive razloge i u pogledu ocene nalaza i mišljenja sudskih veštaka iz Beograda".U prvom veštačenju lekara sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu iz oktobra prošle godine, navodi se da je Bogdanov bio neuračunljiv u trenutku incidenta, odnosno da nije bio svestan svojih postupaka, pošto je prethodno primio jak udarac u glavu.Ovaj nalaz, međutim, osporilo je tužilaštvo i zatražilo novo veštačenje, za koje je sud odredio Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, koji je konstatovao da je bio smanjeno uračunljiv.Tokom prvog suđenja Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja sa utakmice, pošto mu je neko s leđa zadao više udaraca u glavu.Sud je prilikom izricanja prvostepene presude ocenio kao otežavajuće okolnosti za Bogdanova to da je i ranije bio osuđivan, kako u Srbiji zbog držanja eksplozivnih materija, tako i u Italiji gde je pravio nerede na fudbalskoj utakmici u Đenovi. Bogdanov je proteran iz Italije i deportovan u Srbiju u maju prošle godine pošto mu je kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda u Đenovi na utakmici Srbija-Italija u oktobru 2010. godine zamenjena zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina. Uhapšen je čim su ga preuzele srpske vlasti, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Apelacioni sud odlučuje o ponavljanju postupka "Taton"

Izvor: Press, 26.Okt.2012, 18:01

Branioci osuđenih za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona podneli su danas Apelacionom sudu u Beogradu žalbu na odluku kojom je odbačen njihov zahtev za ponavljanje krivičnog postupka, izjavila je danas Tanjugu branilac jednog od optuženih Zora Dobričanin Nikodinović...Advokati...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.