Bogdanov ostaje u pritvoru

Izvor: S media, 25.Okt.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanov ostaje u pritvoru

Sud odbio zahtev odbrane Ivana Bogdanova da se on brani sa slobode. Branilac Saša Milovanović izjavio da je optuženi žrtva državne represije i da je trenutno u zatvoru samo zbog incidenta u Ðenovi. Suđenje se nastavlja 2. novembra.

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov ostaće u pritvoru nakon što je danas sudsko veće kojim predsedava Ivana Ramić odbilo predlog odbrane da se on >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << brani sa slobode.

Suđenje Bogdanovu zbog učešća u tuči i napada na službeno lice uoči košarkaške utakmice Crvena zvezda - Partizan, odigrane 13. juna 2006, biće nastavljeno u sredu, 2. novembra.

Na današnjem ročištu saslušani su sudski veštaci, profesor Dušan Dunjić, specijalista za sudsku medicinu i profesor Aleksandar Jovanović, specijalista za neuropsihijatriju, koji su ostali pri prvobitnom stavu da je Bogdanov u trenutku incidenta bio privremeno neuračunljiv.

Na pitanje tužioca da li može da se utvrdi trenutak kada je nastupila neuračunljivost, sudski veštak Dunjić rekao je da se to desilo u trenutku povređivanja. Veštaci, međutim, nisu mogli sa stopostotnom sigurnošću da kažu kada je Bogdanov tačno zadobio pomenutu povredu.

Bogdanov bio neuračunljiv

Izgrednicima iz Đenove zabranjen ulazak na stadion

Veštačenje uračunljivosti Bogdanova

Svedočenje sudskih veštaka biće nastavljeno na narednom ročištu, pošto danas nije moglo da bude završeno zbog službenih obaveza jednog od njih.

Branilac Bogdanova, Saša Milovanović rekao je da je optuženi žrtva državne represije i da je on trenutno u zatvoru samo zbog incidenta u Ðenovi, a da bi po svakom drugom osnovu trebalo da mu bude dozvoljeno da se brani sa slobode.

Ivan Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja, nakon deportacije iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru prošle godine u Ðenovi zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Na početku suđenja, krajem juna, Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Košarka,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.