Vulin potpisao ugovor o saradnji ministarstava odbrane Srbije i Izraela

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin potpisao ugovor o saradnji ministarstava odbrane Srbije i Izraela

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potpisao je danas u Tel Avivu sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom sporazum o međusobnoj saradnji dva ministarstva odbrane.

"Sporazum širom otvara vrata za saradnju naših odbrambenih industrija i ministarstava. Mi smo uvek na istoj strani kada je u pitanju borba za demokratiju i borba protiv terorizma. Srbija poštuje Izrael, a Izrael pokazuje da poštuje Srbiju", rekao je Vulin, a prenosi Ministarstvo odbrane.

Vulin je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je zahvalio Izraelu u borbi protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

"Liberman je posebno zahvalio i na načinu na koji se u Srbiji obeležava sećanje na jevrejske žrtve, na holokaust, na poštovanje koje pokazuje prema jevrejskim žrtvama i na činjenici da srpski narod nikada nije bio na strani nacizma i da nikada nije bio antisemitski", rekao je Vulin.

Vulin je nakon sastanka rekao da Liberman takođe poštuje poziciju Vlade Srbije koja je obezbedila i ekonomsku kompenzaciju za sve jevrejske žrtve.

"Vlada Srbije obezbedila je da jevrejska zajednica, bez obzira koliko velika ili mala bila, ostaje velika u istorijskom sećanju srpskog naroda, zaštićena je i ekonomski sačuvana".

Vulin je prethodno posetio kompaniju Izraelske odbrambene industrije "Cyberbit", u okviru projekata započinjanja saradnje.

"Izraelska odbrambena industrija jedna je od najrazvijenijih i najmoćnijih na svetu. Izrael je apsolutni lider u svetu u proizvodnji bezbednosnog softvera i Srbija ima šta da nauči. Naravno postoji potražnja i za našim proizvodima, za našom municijom, čak i za našim komplikovanijim sistemima", izjavio je Vulin.

Na kraju današnjeg susreta u Tel Avivu, ministar Vulin pozvao je kolegu Libermana da poseti Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: U borbi protiv terorizma Izrael i Srbija uvek na i toj strani

Izvor: Beta Video, 24.Jul.2017

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin potpisao je danas u Tel Avivu sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom sporazum o medjusobnoj saradnji dva ministarstva odbrane. ``Sporazum širom otvara vrata za saradnju naših odbrambenih industrija i ministarstava. Mi smo uvek na istoj strani kada je...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.