Tihomir Stanić najbolji glumac Brazilskog festivala

Izvor: Politika, 23.Jun.2012, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihomir Stanić najbolji glumac Brazilskog festivala

BEOGRAD – Glumac Tihomir Stanić dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na Brazilskom festivalu filma „Fantaspoa” za ulogu u filmu „Neprijatelj”, režisera Dejana Zečevića, saopštio je danas koproducent „Balkanfilm”.

Stanić je nagrađen za ulogu Dabe u filmu „Neprijatelj” na filmskom festivalu u Brazilu, koji se sedmu godinu za redom održava u gradu Porto Alegre, na kome se u ovogodišnjoj selekciji našlo 79 ostvarenja iz celog sveta.

Kako prenosi Balkanfilm, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Stanić je izjavio da je veoma zadovoljan ovom nagradom, i time što film „Neprijatelj” od premijere u martu prošle godine živi veoma buran festivalski život.

„Veoma sam zadovoljan zbog toga, ne samo iz aspekta glumca, već i kao koproducent ovog filmskog ostvarenja'', kazao je Stanić.

Brazilski mediji su preneli komentare o zapaženoj ulozi Stanića, da je „poseban talenat u komponovanju lika demona, koji plaši ne samo izgledom, već i jasnošću prikaza podmuklih dijaloga''.

Film „Neprijatelj” snimljen u koprodukciji Biberče (Beograd), Balkanfilm (Banjaluka), Tivoli film (Mađarska) i Maksim filma iz Zagreb, a nagrađivan je na festivalima u Solunu, Kopru, Pusanu, Monpeljeu u različitim kategorijama.

Tanjug

objavljeno: 23.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.