Šarčević: Nema tehnoloških viškova među nastavnicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Nema tehnoloških viškova među nastavnicima

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola.

Šarčeć je za list "Danas" od utorka naveo da je to samo prvi korak u racionalizaciji, koja će se odvijati u više faza.

Prema njegovim rečima, prvi na udaru su "najdrastičniji primeri neracionalnog ponašanja".

List "Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novosti" piše u izdanju za utorak da se odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazije i srednje stručne škole gase u šest gradova, a da se umesto njih osnivaju nove.

Kako navodi list, od 14 obrazovnih ustanova fomirano je sedam u Kragujevcu, Novoj Varoši, Nišu, Kuršumliji, Babušnici i Kladovu.

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Pajić kazao je za "Novosti" da je plan da se ove i naredne godine ugasi 40 škola i od njih formira 20 novih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.