Višak će biti neki direktori i sekretari škola

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Višak će biti neki direktori i sekretari škola"

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje nekih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima.

On je istakao da će višak biti neki direktori i sekretari škola.

Šarčeć je za list "Danas" od utorka naveo da je to samo prvi korak u racionalizaciji, koja će se odvijati u više faza.

Prema njegovim rečima, prvi na udaru su "najdrastičniji primeri neracionalnog ponašanja".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
List "Večernje novosti" piše u izdanju za utorak da se odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazije i srednje stručne škole gase u šest gradova, a da se umesto njih osnivaju nove.

Kako navodi list, od 14 obrazovnih ustanova fomirano je sedam u Kragujevcu, Novoj Varoši, Nišu, Kuršumliji, Babušnici i Kladovu.

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Pajić kazao je za "Novosti" da je plan da se ove i naredne godine ugasi 40 škola i od njih formira 20 novih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spajaju se škole u Srbiji, viškovi među direktorima i sekretarima

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2018, 08:27

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje nekih obrazovnih ustanova, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već da će višak biti neki direktori i sekretari škola...Ovo je navodno prvi korak u racionalizaciji, koja će...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.