Gasi se 40 srednjih škola, a osniva 20 novih!

Izvor: Mondo, 13.Avg.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasi" se 40 srednjih škola, a osniva 20 novih!

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Šarčeć je za list "Danas" od utorka naveo da je to samo prvi korak u racionalizaciji, koja će se odvijati u više faza.

Prema njegovim rečima, prvi na udaru su "najdrastičniji primeri neracionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ponašanja".

List "Večernje novosti" piše u izdanju za utorak da se odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazije i srednje stručne škole gase u šest gradova, a da se umesto njih osnivaju nove.

Kako navodi list, od 14 obrazovnih ustanova fomirano je sedam u Kragujevcu, Novoj Varoši, Nišu, Kuršumliji, Babušnici i Kladovu.

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Pajić kazao je za "Novosti" da je plan da se ove i naredne godine ugasi 40 škola i od njih formira 20 novih.

Ministar: Staću na put lažnim diplomama

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Nema tehnoloških viškova među nastavnicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2018

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola...Šarčeć je za list "Danas" od utorka naveo da je to samo prvi korak...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Šarčević: Tehnološki višak neki direktori, ne nastavnici

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 07:42

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola...Šarčević je za list "Danas" naveo da je to samo prvi korak u racionalizaciji,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.