Izložba Simonide Rajčević

Izvor: Politika, 29.Apr.2012, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Simonide Rajčević

Izložba „Ljudske aktivnosti. Bespomoćni” poznate beogradske umetnice Simonide Rajčević biće otvorena 3.maja u Galeriji Železničkog muzeja (Nemanjina 6) u 19.30 i u Galeriji „Zvono” (Višnjićeva 5) u 21 čas.

Nakon poslednje dve uspešne izložbe „Tamna zvezda” i „Crna noć”, sledi postavka „Ljudske aktivnosti. Bespomoćni”, koja se sastoji od 20 radova koji nas svojom tematikom uvode u tajne ljudskih odnosa i strahova.

Simonida Rajčević (1974) >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << docentkinja na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, svojim novim ciklusom pravi otklon od ekspresionizma, u ovom slučaju od vlastite slikarske tehnike, pretežno zastupljene u radovima u toku poslednjih deset godina (Tamna zvezda, Zmijski zid, Crna noć...).

Umetnica i ovog puta ostaje verna isprepletenom odnosu tri medija –crteža, teksta i muzike.

Izložba će biti otvorena do 14. maja u Galeriji Železničkog muzeja i do 12. maja u Galeriji „Zvono”.

K. R.

objavljeno: 29.04.2012.
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džoni Keš kao inspiracija

Izvor: Blic, 30.Apr.2012, 09:55

Izložba “Ljudske aktivnosti. Bespomoćni” beogradske umetnice Simonide Rajčević biće otvorena u četvrtak, 3. maja, u Galeriji Železničkog muzeja u Beogradu. Reč je o ambijentalnoj instalaciji koja se sastoji od 20 radova i vešto spaja crtež, tekst i muziku. ..Međuljudski odnosi i skriveni...

Nastavak na Blic...

Izložba Simonide Rajčević “Ljudske aktivnosti. Bespomoćni” 3. maja

Izvor: Telegraf.rs, 30.Apr.2012

Izložba će biti otvorena u četvrtak 3. maja u Galeriji Železničkog muzeja (Nemanjina 6) u 19.30h i u Galeriji "Zvono" (Višnjićeva 5) u 21h

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.