Izložba Strit art radionice

Izvor: NaDlanu.com, 30.Apr.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Strit art" radionice

Institut Servantes i Mikser Haus organizuju trodnevnu umetničku radionicu izrade grafita i tehnike "strit art", kao deo izložbe "Grafika. 30 mladih umetnika Španije".

Radionice će biti održane 25, 26. i 27. aprila, a 15 polaznika odabranih na konkursu tehnikama urbane umetnosti učiće španski umetnik Zosen.Učesnici radionice izradiće zajednički mural koji će biti izložen u galeriji Mikser Haus.Izložba koja se može videti na dve lokacije, u Institutu Servantes i Mikser House-u, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << biće otvorena do 7. maja.Institut Servantes i Mikser House-u proći zajedno kroz istoriju grafita, koja kreće 60-tih godina u Njujorku pa sve do današnjih dana. Takođe, polaznici će se upoznati sa različitim tehnikama (crtanje slobodnom rukom, senčenje i bojenje), stilovima i uticajima urban art-a.Zosen je rođen u Buenos Ajresu 1978. godine. Posle prvog kontakta sa uličnom kulturom kao vozač skejta, Zosen je pohađao umetničk kurseve u školi La Llotja u Barseloni, gde je stekao diplomu višeg tehničara likovnih umetnosti i dizajna.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.