“Dnevnik” – predstavljanje prve knjige Vladete Jerotića

Izvor: Megafon.co, 04.Nov.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Dnevnik” – predstavljanje prve knjige Vladete Jerotića

“Dnevnik”, prva knjiga Vladete Jerotića biće predstavljena u utorak, 5 novembra. Zainteresovani mogu prisustvovati događaju u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Knjigu će predstaviti dr Žarko Trebješanin, prof. dr Goran Maksimović, prof. dr Irena Arsić i Nenad Arsić, ispred Zadužbine Vladete Jerotića.
O knjizi “Dnevnik” Foto – NKC

Svoje poveravanje sebi, Vladeta Jerotić je zpočeo u četrnaestoj godini, po nagovoru svoga oca. Tako rani “Dnevnik” >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << prati njegovo dečaštvo i prve godine mladosti. Trajanje mu je od 1938. do 1945. godine. U prvoj knjizi “Dnevnika” reč je o procesu sazrevanja jednog od najznačajnijih srpskih intelektualaca na prelazu vekova i jednog od naših najznačajnijih mislilaca i učitelja. On je opšte dobro u svojim mladim godinama postavio sebi kao životni cilj.
Pred čitaocima su zabeleške koje je akademik Vladeta Jerotić pripremio tokom svog života, uz izričitu želju da to bude objavljeno posle njegove smrti.
 

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Promocija knjige “Makroekonomija i makroekonomski menadžment”

Izvor: Megafon.co, 05.Nov.2019, 13:56

Promocija knjige “Makroekonomija i makroekonomski menadžment”, autora dr Slobodana Cvetanovića i dr Igora Novakovića, održaće se u utorak, 12. novembra. Organizuje se u Velikoj sali Niškog kulturnog centra od 18:30h.. Knjiga daje odgovore na mnoga pitanja: Šta je BDP, kad nastupa kriza,...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.