Velike promene za Intel i AMD

Izvor: ITsvet.com, 01.Jan.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike promene za Intel i AMD

Intel i AMD čeka veliki broj izmena u toku 2014. godine. Obe kompanije rapidno odgovaraju na tržišnu dinamiku koja se često menja budući da tržište računara nastavlja veliku tranziciju po pitanju proizvoda još od kada su se PC računari pojavili. Dva proizvođača procesora napadaju ovu izmenu sa svih pravaca i uz različite proizvodne strategije. Za 2014. godinu Intel se odlučio za ono što naziva 2-u-1 sistemi, koji podrazumevaju dock i tablet komponente koje se mogu koristiti zajedno ili odvojeno. Glavna razlika između Intel-a i AMD jeste to što se Intel menja svoju Atom strategiju da se odbrani od ARM centara podataka dok istovremeno atakuje u polju tablet računara.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Tableti će vladati 2014. godinom

Izvor: ITsvet.com, 02.Jan.2014, 13:00

Istraživački tim kompanije Canalys predviđa da će tableti činiti oko 50% PC tržišta naredne godine. U najnovijem izveštaju kompanija veruje da će tableti nadmašiti sve ostale PC forme kombinovano uključujući desktop i laptop računare. Ova kompanija takođe navodi da će ukupan broj isporučenih...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.